Uavgjort på Fannrem

Postet av Marius L. Larsen den 8. Jul 2021

(Orkla 0 - 0 Tiller) ORKLA SPAREBANK STADION: Herrer A leverte nok en solid kamp borte mot Orkla torsdag kveld.

Jonathan Smerkerud Frønes var nære ved å bli matchvinner mot Orkla.

* Gode Tiller-sjanser i starten
* Grindvold med to strålende redninger
* Stor dobbelsjanse endte i stolpen
* A-debut for Jensen
* Kunne ha blitt 4-4

Dagens hvitkledde Tiller-spillere gjestet et Orkla-lag som spilte sin første fotballkamp på 16 måneder, og det var en solid start på kampen med to offensive lag, selv om de store sjansene uteble.

Så var det Tiller som tok tak i oppgjøret. Etter åtte minutter havnet en god corner fra kaptein Fredrik Sjøvold i feltet, og nedfallsfrukten ble plukket opp av Sondre Garstad, men forsøket fra fem meter gikk høyt over mål.

Rett etterpå ble Robin Hermanstad spilt alene gjennom av Magnus Aasarød, men skuddet fra 18 meter mot en utrusende keeper endte flere meter utenfor.

Hjemmelaget kom bedre med i kampen utover i omgangen, men da sto Tiller-keeper Christian Grindvold i veien. Først reddet han en heading fra seks meter på glimrende vis, og ikke mange minuttene etterpå var han i full strekk da han avverget et Orkla-frispark fra 25 meter.

Rett før pause traff Orkla stolpen på et hardt skudd fra nært hold.

Stanga sto i veien

Gjestene fra storbyen var også det førende laget i starten av andre omgang, men skuddforsøk fra både Hermanstad og Jonathan Smerkerud Frønes traff ikke helt som de ville.

Tiller gjorde flere bytter utover i omgangen, deriblant fikk Marius Jensen (16) sin A-lagsdebut, og det virket til at de hadde solid kontroll.

Det var lite keeper Sondre Kroglund måtte ta seg av, ettersom midtstopperne Joakim Harsvik Alstad og Andreas Arukwe satte standarden med en gang de entret banen.

Andre omgangs største sjanse kom i det 80. minutt. Frønes ble spilt lekkert alene gjennom mot keeper, men skuddet ble avverget av Orklas sisteskanse. Returen havnet tilbake i banen, der prøvespiller Ove Bugten hamret ballen kontant i stolpen.

Like etterpå var Frønes svært nære ved å sprekke nullen på en corner fra Magnus Kristoffersen, men fra kloss hold ble det bare nesten.

Kampen ebbet ut i et overraskende 0-0-resultat mellom to offensive lag.

Neste kamp er generalprøve for Tiller. Den er mot Strindheim Toppfotball lørdag 17. juli kl.15.00 på Leangen.

Første obligatoriske kamp er 1. runde i NM borte mot Tynset lørdag 24. juli.

Orkla FK 0 - 0 Tiller IL