Fortjent seier i nest siste kamp

Postet av Marius L. Larsen den 20. Jun 2021

(J19 Tiller 4 - 2 Ranheim) TOBB ARENA SØR: J19 havnet tidlig under, men reiste seg kraftig og vant fullt fortjent over Ranheim søndag ettermiddag.

Synne Aunehaugen (i midten) økte ledelsen med en solid heading tidlig i andre omgang.

* 0-1 etter tre minutter
* Ny Hovdahl-volley
* Hinsverk med dobbel
* To hodescoringer (!)
* To målgivende fra Bye-Andersen

De blåkledde fra Tillerbyen, for aller første gang iført sine nye Hummel-drakter levert av AssistCo og InterSport, fikk en verst tenkelig start på kampen. Allerede før tre minutter var spilt kom Ranheim plutselig gjennom Tiller-forsvaret og scoret alene mot keeper Kaisa Øien Aune.

Men hjemmelaget responderte kraftig. I det 10. spilleminutt var ledelsen utlignet på lekkert vis. Angrepet startet med Øien Aune som slo mot Bjørk Myhre på midtbanne. Hun stusset ballen elegang videre i bakrom mot Synne Bye-Andersen. Angrepsspilleren fintet bort backen og slo perfekt inn til Hege Hovdahl som på hel volley banket inn 1-1.

Og nå var Tiller virkelig på hugget. Thale Hinsverk klarte ikke helt å bestemme seg om hun skulle skyte eller legge inn da hun kom alene mot keeper, Bye-Andersen rundet keeper og skjøt i nettveggen og Aunehaugen var noen få centimetere unna å stange ballen i mål fra kloss hold på et hjørnespark fra Stuedahl.

Men endelig ble det jubel igjen. I det 25. spilleminutt fikk Hinsverk nok da hun hamret ballen kontant i mål fra 18 meter. Var det også på hel volley? Det kunne det ha vært. Et klassemål. 2-1.

To kraftige pannebrasker

Helt på tampen av den første omgangen kunne Hinsverk ha blitt tomålsscorer med et hodestøt på Hovdahls treffsikre frispark, men headingen gikk over.

Hinsverk skulle få en ny sjanse litt senere i kampen.

Men først var det et annet hodestøt som kom i fokus. Kort tid etter sidebytte stanget Synne Aunehaugen, via bakken og opp i nettaket, inn 3-1 fra åtte meter på hjørnespark fra Marie Methi.

Og det var mye Tiller i denne perioden. Bye-Andersen traff tverrligger og Marie Schult Optun skjøt i nettveggen. Allikevel reduserte gjestene fra Ranheimsfjæra. På et straffespark etter en time satte de ballen sikkert i mål til 2-3, og dermed ble det en ny nerve i kampen.

Men det varte ikke i mange minutter. Nok et presist og perfekt innlegg fra Bye-Andersen så vi på sidelinja fra langt hold at den kom til å treffe en spurtende Hinsverk i boksen. Hun stanget ballen kontant i nettmaskene til 4-2 fra ti meter på lekkert vis.

Det kunne ha blitt større sifre. Hinsverk skjøt over på hel volley fra enda nærmere hold like etterpå, Vilde Winge Kristiansen ble for nølende alene med keeper og Hedda Stuedahl-Karlsen hadde en god mulighet som endte i klypene på keeper.

Tiller vant uansett meget fortjent 4-2, og dermed blir det en aldri så liten gruppefinale mot selveste Rosenborg, fjorårets KM-sølvvinner, førstkommende torsdag kl.18.30 på TOBB Arena Sør.

Tiller IL 4 - 2 Ranheim IL