Målshow og tre poeng

Postet av Marius L. Larsen den 8. Jun 2021

(J14 Tiller 5 - 2 Klæbu) TOBB ARENA SØR: J14 leverte varene til gangs og vant fullt fortjent over Klæbu tirsdag kveld.

Det var store smil og mye å juble over denne tirsdagskvelden.

* Fjærli åpnet målprotokollen
* Garli Løvås holdt unna bakerst
* Dobbel fra Alstad
* Fortjent hjemmeseier

Tiller åpnet lokaloppgjøret friskt og startet med en god mulighet ved Ida Sofie Bye-Andersen, men skuddet fra rett utenfor 16-meteren snek seg utenfor.

Klæbu hadde også noen farligheter innledningsvis, men det som kom imot tok keeper Maya Garli Løvås seg av på solid vis.

Etter et offensivt press på gjestene, lyktes de blåkledde endelig etter 17 minutter. Michelle Alstad vendte spillet på motsatt side der Alva Fjærli befant seg. Angrepsspilleren ladet slegga og la ballen i en perfekt bue over keeper og i mål til 1-0.

Selv om Klæbu var nære ved å utligne fra kloss hold noen minutter senere, var det Tiller som økte ledelsen. I det 28. spilleminutt doblet Michelle Alstad ledelsen på lekkert vis. Fra omtrent 22 meter ladet hun høyreslegga og hamret ballen i nærmeste vinkel.

Målfarlig og solid

Tiller så seg aldri tilbake, og rett etter sidebytte var det en blå fønvind som suste forbi grønnkledde passasjerer. Alstad fintet seg forbi Klæbu-forsvaret på sin venstreside og serverte en lissepasning til Enja Rustad Nilssen på bakre stolpe, som hadde kveldens enkleste oppgave med å sette frem skotuppen og fikse 3-0.

Hjemmelaget hadde god kontroll på oppgjøret, og selv om spillere byttet posisjoner underveis, var det et alltid så offensivt Tiller-lag som fortsatte å storme fremover.

I det 49. minutt ble kampen mer eller mindre punktert. Denne gangen ble det ingen målgivende på Alstad, så hun valgte heller å gjøre jobben selv. Fra noe skrått hold la hun ballen i en elegant bue i lengste hjørne til 4-0.

Selv om både Garli Løvås og midtstopper Bergros Gudmundsdottir stoppet det meste bak i banen, klarte de ikke å forhindre at Klæbu reduserte til 4-1 og 5-2 fra kloss hold.

Ida Sofie Bye-Andersen fikk æren av å score Tillers siste scoring helt på tampen, og den æren kan hun ta helt selv. Et stykke soloraid bare Ringnes ville ha vært sjalu av. Hun dro med seg ballen forbi minst fem grønntrøyer før hun satte Tillers femte mål perfekt i motsatt hjørne.

En fin tirsdagskveld endte tilnærmet perfekt for J14 som vant 5-2.

Neste oppgjør er borte mot Strindheim lørdag 12. juni kl.14.00.

Tiller IL 5 - 2 Klæbu IL
1-0 Alva Fjærli 17'
2-0 Michelle Kveberg Alstad 28'
3-0 Enja Rustad Nilssen 38'
4-0 Michelle Kveberg Alstad 49'