Tiller 4 - 0 Kolstad 2

Postet av Marius L. Larsen den 24. Aug 2014

TONSTAD KUNSTGRESS (TILLER): A-laget feide serieleder Kolstad 2 over ende, og tok inn på viktige poeng i kampen om opprykk til 4. divisjon.

A-lagsspillerne jubler etter Rostilles (t.h.) åpningsmål. Alle foto: Robert Magnussen ved Nidaros Foto.

De blåkledde fra Tillerbyen startet med sin solide defensive rolle i åpningsminuttene, og nektet Kolstad 2 å tre gjennom sine målrike angripere.

I andre enden begynte blåtrøyene å lage store målsjanser. Ruben Rostille headet like utenfor på et godt slått frispark fra Kim Horghagen, og ikke lenge etterpå var også Kevin Karlsen svært nære ved å sprekke nullen.

Men i det 36. spilleminutt satt den endelig. Et godt slått hjørnespark fra Horghagen fant pannebrasken til Rostille, som stanget inn sitt første Tiller-mål fra kloss hold.

Karlsen på hugget

Andre omgang var ikke mer enn 40 sekunder gammel da hjemmelaget doblet ledelsen. Hurtige Preben Holm Aune spurtet opp en bakromspasning helt nede ved hjørneflagget, la igjen til Olav Bleivik Wist som fant Karlsen på bakerste stolpe, og sistnevnte headet inn 2-0.

Tiller var virkelig på hugget nå. Kaptein Alexander Sotberg hadde to gode hodestøt etterpå, men ble nektet av både keeper og stolpen.

Til tross for et svært solid forsvar, hadde Kolstad 2 også noen farligheter alene med Tiller-keeper Fredrik Røstvold, men forsøkene traff ikke innenfor stengene.

Tidlig punktering ga 16-åringer sjansen

Etter 69 minutter punkterte Tiller nærmest kampen, da en god gjennombruddspasning fra Fredrik Schevig fant Rostille alene med keeper, som chippet ballen over sisteskansen og i mål til 3-0.

Tretten minutter før full tid satte Eirik Johansen punktum med sin hodescoring på nok en corner fra Horghagen, til 4-0.

Tiller byttet inn på 16-åringene Namo Zengana og Kristian Moa - som for øvrig fikk sin første obligatoriske A-lagskamp i Tiller IL Fotball - samt ringreven Brage Rimol i sluttminuttene, og blant annet var Moa veldig nære scoring helt på tampen, men forsøket ble blokkert i siste sekund.

Blåtrøyene knappet dermed inn på fremdeles-serieleder Kolstad 2, og er nå kun to poeng bak rødtrøyene fra Kvitbyen med fem kamper igjen å spille.