Avgjorde mot slutten

Postet av Marius L. Larsen den 5. Jun 2021

(G19 Tiller 2 - 0 Ranheim TF) TOBB ARENA SØR: G19-1 så ut til aldri å finne veien til nettmaskene, men tolv minutter før slutt eksploderte det i jubelrus.

Det tok 78 minutter, men gjett om det var fortjent scoring av Stølan.

* Tiller-dominans i første omgang
* Stolpe og tverrligger hindret nettsus
* Nytt stolpetreff før første scoring
* Kunne ha blitt større margin

De blåkledde fra Tillerbyen fortsatte å nyte fotballen i sola på TOBB Arena Sør. Nok en gang ble kampen spilt foran tomme tribuner - bortsett fra Tiller Media - men det så ikke ut til å prege gutta i starten.

Fredrik Myrvolds forsøk fra skrått hold etter to minutter ble så vidt reddet av keeper, og et nytt skudd noen minutter senere ble også avverget av Ranheim TFs sisteskanse.

Angrepsmakker Jonathan Smerkerud Frønes ble skutt i rompa av keeper da han var et forstyrrelsesmoment, men ballen havnet rett i stolpen før keeper fikk kontroll.

I det 37. minutt spilte Fredrik Sjøvold en nydelig stikker gjennom til Steffen Størseth, og midtbanespillerens lobb over en utrusende keeper var veldig nære perfekt - men kun tverrliggeren hindret en svært fortjent scoring.

Rett etterpå headet høyreback Thomas Mikalsen like utenfor lengste stolpe fra kloss hold på Frønes' gode innlegg.

Trengte en drikkepause

Tiller gikk litt skuffet av banen til pause over å ikke ha fått hull på byllen, og det så ikke lovende ut i starten av andre omgang.

Gjestene fra fjæra sin største målsjanse kom fem minutter etter sidebytte. Tiller klarte ikke å få avverget mange Ranheim-spillere, og et skuddforsøk så ut til å karre seg over målstreken, men der dukket ingen ringere enn engelen Thomas opp og beinet ballen unna.

Etter en drikkepause halvveis i omgangen, våknet Tiller mer. Det så ut til at det edle vannet endret kampbildet igjen.

Blåtrøyene var mer på hugget, og nok en gang skulle stolpen stå i veien. Mikalsen holdt på å styre inn 1-0 fra kloss hold etter et hjørnespark, men det så ikke ut til at dette var dagen for Tiller.

Stølan iskald - Myrvold treffsikker

Men det var det, altså.

I det 78. spilleminutt ble det jubelrus på banen. Tiller brøyt et utspill og spilte lekkert fri Edvard Stølan på vei mot mål. Stølan måtte komme seg forbi siste forsvarer, noe han gjorde, før han trillet enkelt ballen forbi en utrusende keeper og i mål til 1-0.

Åtte minutter senere ble kampen på langt nær punktert. Et frispark rett ved hjørnet av 16-meteren ble hamret i mål av Myrvold på lekkert vis - dermed 2-0.

Helt på tampen kunne det strengt tatt ha blitt flere scoringer. Jonas Thanem skjøt i nettveggen og Frønes headet like utenfor.

Men Tiller-gutta viste styrke med en særdeles fortjent og meget solid 2-0-seier denne lørdagskvelden.

Neste kamp er mot en annen toppfotballklubb, Strindheim, onsdag 9. juni kl.20.00 på TOBB Arena Sør. Vi krysser fingrene for at det er lov med tilskuere igjen til da.

Tiller IL 2 - 0 Ranheim TF
1-0 Edvard Stølan 78'
2-0 Fredrik Myrvold 86'