Snudde og vant rett før slutt

Postet av Marius L. Larsen den 5. Jun 2021

(J15 Tiller 3 - 1 Sverresborg) TOBB ARENA SØR: J15 havnet ufortjent under, tok ledelsen rett før slutt og holdt på miste den fredag kveld.

Marie Danielsen (t.v.) jubler sammen med Karoline Sandnes etter førstnevntes utligning.

* Havnet under like før pause
* To stolpeskudd i første omgang
* Massivt press etter sidebytte
* Utligning elleve minutter før slutt

Oppgjøret i 25 varmegrader og Syden-bris hadde dessverre ingen tilskuere innenfor portene på TOBB Arena Sør. Dog fikk de mange tilskuerne utenfor gjerdet se at kampen startet med en stor Sverresborg-sjanse etter seks minutter, men Tiller-keeper Tiril Lund var med på notene og reddet glimrende med en fotparade.

Deretter var det stort sett bare Tiller det handlet om. Sanna Sveine Follestads forsøk alene med keeper ble reddet, Kornelia Berggård Hovs harde skudd ble avverget og Marie Danielsens styring fra kloss hold hadde en klar retning mot mål, men gikk i motspiller.

Og Tiller kjørte på, godt anført av kaptein Julie Pedersen Rektorli. Hun spilte gjennom Follestad med en lekker pasning etter 25 minutter, men skuddet alene med keeper gikk rett i stolpen.

Lyden av aluminium fikk også Danielsen høre. Hennes første forsøk fra skrått hold gikk rett på keeper, og returen smalt i nærmeste stolpe.

Om man ikke trodde det kunne bli verre, så brøt Sverresborg vertene rundt egen 16-meter rett før pause. Et skudd fra tolv meter havnet i lengste hjørne til 0-1.

Rett på keeper

Men Tiller ga aldri opp håpet om tre nye poeng.

De startet andre omgang offensivt til verks, og fem minutter etter sidebytte kom den første store sjansen etter drikkepausen. Ida Nygård, som hadde blitt flyttet fremover i banen, startet på egen halvdel og gjorde alt selv da hun kom skrått mot keeper, men dessverre gikk skuddet rett på keeper.

Like etterpå fikk Follestad et godt skuddforsøk, men ballen havnet også denne gang rett i klypene på Sverresborgs sisteskanse.

Nygård fikk to muligheter etter godt angrepsspill, men til slutt fikk keeperen kontroll på ballen. Nok en stor sjanse skjedde i det 63. spilleminutt. Rektorli bydde på et dribleraid av de sjeldne, rundet keeper og skulle egentlig bare trille inn 1-1, men en ny Sverresborg-forsvarer kom i veien og avverget i siste sekund.

Fra 0-1 til 2-1 og nesten 2-2

Skulle denne kampen være "en sånn kamp"?

NEI.

For Tiller utlignet etter 69 minutter - endelig. Et perfekt angrep på høyresiden endte med at svært livlige Nygård stormet mot keeper og spilte uselvisk til Marie Danielsen som styrte enkelt inn 1-1 fra sju meter.

Og nå fikk Tiller blod på tann.

Fire minutter før full tid ble kampen snudd på hodet. Nok en gang var Nygård arkitekten da hun fant Bonnie Steinsvoll Bornhammar i feltet. Angrepet var på langt nær ferdigscoret, men 07-spilleren fikk kontroll på ballen og banket ballen i lengste hjørne med venstrefoten.

Sverresborg var slettes ikke ufarlige på slutten. Tiller ble stresset av at de misset fra fem meter og traff tverrliggeren på overtid, men så var det blåtrøyene som skulle ta de tre poengene.

Nygård hadde levert to målgivende pasninger noen minutter tidligere, så nå var det hennes tur til å avslutte i nettmaskene. Alene med målvakten var Nygård aldri i tvil - 3-1 og tre poeng til de blå.

Etter sju overtidsminutter (!) kunne Tiller juble over en strålende gjennomført seier.

Neste kamp for J15-1 er hjemme mot Freidig fredag 11. juni kl.18.30.

Tiller IL 3 - 1 Sverresborg IF