Ungdommelig trepoenger

Postet av Marius L. Larsen den 15. Mai 2021

(J17 Ranheim 2 2 - 5 Tiller 2) CSK VARMBO ARENA: J17 seiret etter nok en solid gjennomført cupkamp lørdag ettermiddag.

Ida Sofie Bye-Andersen (i midten) scoret både en, to og tre ganger.

Kort sammendrag

* Sjakktrekk før første scoring
* Hattrick av Bye-Andersen
* ...deriblant en hinsides volleyscoring
* To debutanter fra J15

Dagens hvitkledde gjester tok umiddelbart kommandoen mot et offensivt Ranheim-lag denne lørdagen. I solsteiken på øvre Charlottenlund fikk Tiller til gode angrep, der kaptein Vilde Bjørgård Kristiansen hadde et par gode avslutninger mot mål.

I det 17. spilleminutt ga hovedtrener Rune Olufsen ordre om at vingene skulle bytte side, og vi tar kanskje i om vi sier at det gikk ti sekunder før det ble uttelling. Arlinda Shala, som nettopp hadde kommet over, snappet ballen fra Ranheim-forsvaret etter et utspill og fant Rikke Olufsen i feltet som hamret ballen i mål på halv volley - 1-0 Tiller.

Vi lar være å bruke frasen "coaching i verdensklasse" som begynner å bli oppbrukt.

Og nå gikk det fort i svingene. 13-årige Ida Sofie Bye-Andersen, med bestefar fra Lier på tribunen, gjorde det meste selv da hun rundet keeper og satte inn 2-0 få minutter senere.

Volley rett i vinkelen

Selv om det ikke gikk den lange stunden før Ranheim reduserte fra kloss hold, var det Tiller det skulle handle om. I det 25. spilleminutt var Michelle Alstad iskald alene med keeper da hun satte ballen kontrollert nede i hjørnet.

Så må vi justere oss selv litt. For tre minutter før pause kom dagens scoring, uten noe som helst tvil. Et innlegg fra høyre kom i en fin, men utfordrende høyde for Bye-Andersen. Men hun lever opp til etternavnet sitt, tør vi å påstå. Fra tolv meter klinte hun til på hel volley og ballen føyk i lengste kryss som ild i kaldt vann med røyksky langt ut mot Brundalen.

4-1 til hvitkledde Tiller.

I andre omgang gikk tempoet litt ned i vårvarmen, men Tiller fortsatte å kjøre på. Bye-Andersen var aldeles ikke ferdig for dagen. Hun satte inn 5-1 - sitt hattrick - på et smart skudd fra 15 meter.

'06-spillerne Mina Ottemo Stølen og Sanna Sveine Follestad fikk sin J17-debut med stor suksess. Mina jobbet hardt fra sin midtbaneposisjon og spilte smarte pasninger i et angrepsvillig Tiller-lag, der Sanna spilte hele andre omgang som fremste angriper. Sistnevnte var også svært nære å score helt på tampen, men en blokkering på målstreken avverget en fullkommen debut.

Ranheim reduserte på nytt like før slutt, men det hindret ikke Tiller å ta tre nye poeng i vennskapsturneringen.

Siste cupkamp er mot Charlottenlund 2 søndag 30. mai kl.18.00 på TOBB Arena Sør.

Ranheim IL-2 2 - 5 Tiller IL-2
0-1 Rikke Sofie Olufsen 17'
0-2 Ida Sofie Bye-Andersen 21'