Trippel trøbbel i ny jubel

Postet av Marius L. Larsen den 5. Mai 2021

(J20 Rosenborg 0 - 2 Tiller) KOTENG ARENA: Tiller hadde få problemer med å beseire Rosenborg for tredje gang på rad onsdag kveld.

Hedda Stuedahl-Karlsen (i midten) har hatt nok en solid vinter i Tiller. Her jubler hun med sine lagvenninner etter 1-0-scoringen tidlig i andre omgang.

Kort sammendrag

* Ingen dominante lag i starten
* Stuedahl-Karlsen åpnet målprotokollen
* Hinsverk punkterte mot slutten
* Kunne ha vært større margin

Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen visste at det var en tøff kamp i vente denne onsdagskvelden, men møtet med Trøndelags største talenter ble akkurat som spådd på forhånd; jevnt.

De to foregående møtene mellom klubbene hadde endt med hele 4-0- og 3-0-seire for Tiller, men i åpningsminuttene denne gangen var det ingen av lagene som hadde det store initiativet - ballen fløt mellom lagenes lagdeler.

Etter ti minutter begynte Tiller å våkne fra dvalen. Plutselig var Vilde Winge Kristiansen alene gjennom, men forsøket gikk i blokka og ut til corner. Rett etterpå fikk Hedda Stuedahl-Karlsen et perfekt gjennomspill, men angrepsspilleren var centimetere unna å få kontroll på ballen før den trillet inn til keeper.

Hjemmelagets første sjanse - og skudd på mål - kom etter 20 minutter. Et forsøk fra skrått hold gikk imidlertid rett på Tiller-keeper Kaisa Øien Aune, som reddet enkelt.

Etter en halvtime var alltid så livlige Stuedahl-Karlsen nære frempå igjen, da hun holdt på å krangle med seg ballen forbi keeper etter et godt slått frispark fra jevnaldrende Synne Aunehaugen.

Offensive Tiller fikk betalt

Tiller gjorde noen viktige grep i pausen for å få mer kontroll på kampen, og det betalte seg bare minutter etter sidebytte. Stuedahl-Karlsen løp mye og vant ballen fra vertenes bakre firer før hun stormet mot mål og var absolutt iskald alene med keeper - 1-0.

Det var blåtrøyene det handlet om egentlig resten av omgangen. Rosenborg gjorde flere endringer i jakten på å true Tillers målvakt og forsvarsrekke, men det var ingen nevneverdige hendelser.

Spesielt kan vi trekke fram Maria Høvik, som kanskje ikke hadde sett for seg å spille midtstopper denne kvelden. Som en plog på glatt snøføre hadde hun full kontroll på å brøyte seg forbi det ene hinderet etter det andre.

Istedenfor var det gjestene som fortsatte å kjøre på i angrep. 15-årige Thea Arnegård Kulvik var nære ved å få et drømmemål like etter innhoppet, men ballen gikk i nettveggen (og det ble senere avblåst for offside).

Etter 65 minutter holdt Lise Finsrud, som de to siste ukene har hatt egentrening innenfor teltets fire vegger, på å score fra over 20 meter, men ballen ble hamret i tverrliggeren.

Rett før slutt vartet Tiller opp med en kontring av stor klasse. Man skulle tro at de fysiske øktene med Lars Marius Løkken har båret frukter, da blåtrøyene hadde voldsom energi helt til siste spark. Hinsverk var enorm da hun gjorde mesteparten av jobben i et angrep startet av Øien Aune. Hinsverk raidet forbi flere hvitkledde motspillere, fant Finsrud på venstresiden som slo hardt inn i feltet. En knapp og småfrekk flikk fra Arnegård Kulvik endte hos ingen ringere enn Hinsverk som enkelt styrte inn 2-0 fra kloss hold på svært fortjent vis.

Huh.

Tiller gikk dermed seirende ut av Rosenborgs hjemmebane Koteng Arena med en flott 2-0-seier.