Seier i generalprøven

Postet av Marius L. Larsen den 5. Mai 2021

(J17 Tiller 5 - 0 Astor) EBERG KUNSTGRESS: Tiller leverte et solid angrepsspill og tettet samtidig igjen bakover tirsdag kveld.

Blå jubel tirsdag kveld på Eberg. Fortsetter trenden i helga?

Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen kunne gledelig invitere Astor til en treningskamp "hjemme" på Eberg kunstgress. Astor, med sine lekre farger på draktene, hadde slått betydelig motstand tidligere i vinter, så Tiller var spent på hva som møtte dem.

Det var et offensivt bortelag som jaget høyt i banen, men det var allikevel Tiller som tok ledelsen etter åtte minutter. Kort tid i forveien hadde både Rikke Olufsen og Thea Arnegård Kulvik vært nære på, og begge sto bak i feltet på Michelle Alstads smarte innlegg, som endte i nettmaskene via en uheldig Astor-spiller.

Ledelsen ble doblet på lekkert vis etter et kvarter spilt. Vilde Bjørgård Kristiansen la perfekt til Arnegård Kulvik som banket ballen i mål fra 18 meter til 2-0, og det stoppet ikke der.

Isabel Teigen ville ikke være noe dårligere. Ikke mange minuttene etterpå la hun på til 3-0 i nærmeste hjørne på et herlig langskudd.

Iskald mot keeper

Astor yppet seg før pause. De traff stolpen ved én anledning, og hadde også en ny brukbar mulighet fra kloss hold. Rett før fløytesignalet reddet Tiller-keeper Marita Flataunet-Jensen mesterlig på et godt plassert skudd fra 16 meter.

Etter sidebytte fortsatte samme kampforløp som den første. Tiller styrte det meste av spillet, men gjestene fra Havstad var ikke ufarlige når de angrep på sidene.

Kampen ble punktert da en årvåken Teigen fant Arnegård Kulvik i bakrom etter å ha snappet ballen, og alene med keeper var sistnevnte like iskald som maivinden - 4-0.

Like etterpå sto det 5-0 i målprotokollen. Olufsen hadde bestemt seg og raidet forbi både to og tre burgunderkledde motspillere. Hun kom innover mot 16-meteren nære dødlinja, la perfekt femogførti grader til Ida Sofie Bye-Andersen som på første touch banket ballen i lengste hjørne på lekkert vis.

Helt på tampen hadde Astor en gyllen mulighet til å redusere alene med keeper, men Tiller-målvakt Ayla Latifi sto lenge og reddet glimrende.

Dermed vant Tiller 5-0 i en tøff kamp som lover godt før første gruppespillkamp i Adidas Cup til helga.