Gimse 2 - 3 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 8. Aug 2014

BREKKÅSEN STADION (GIMSE): A-laget hadde både hell og dyktighet da de slo sterke Gimse 3-2 i en treningskamp torsdag kveld, der blant annet to 16-åringer og en prøvespiller fikk vise seg frem.

16-årige Kristian Moa fikk sammen med alderskollega Namo Zengana sin A-lagsdebut i kveld. Foto: Marius L. Larsen.

Allerede etter sju minutter tok gjestene ledelsen på sin første store mulighet etter et bra angrep av de blåkledde. Olav Bleivik Wist hamret inn 0-1 fra 16 meter etter pent rullet opp fra venstre.

Tolv minutter senere doblet Tiller ledelsen. Oddvar Ystgaard var hissig i gjennvinningsfasen og tvingte Gimse til å gjøre feil i bakre rekker, og en svært frisk prøvespiller Ruben Rostille fintet seg forbi vertenes siste forsvarer før han uselvisk serverte Stian Mathisen Myrbekk på åpent mål.

Resten av omgangen bar preg av store sjanser til begge lag. Angrepstrioen Ystgaard, Myrbekk og Rostille hadde store sjanser alene med keeper, og Gimse slettes ikke ufarlige med sine bakromspasninger, men en god Fredrik Røstvold, som spilte sin første Tiller-kamp i 2014, hindret redusering mellom stengene.

De yngste skapte overskrifter

Andre omgang startet på verst tenkelig vis, da Gimse gikk rett i angrep og reduserte til 1-2 kun 40 sekunder etter avspark.

17-årige Preben Holm Aune sto for det meste Tiller foretok seg de siste 45 minuttene, og angrepsspilleren fikk tre sjanser alene med keeper, men lyktes ikke i jakten på å øke ledelsen.

Gimse utlignet derimot fullt fortjent til 2-2 kvarteret før full tid, da de på lekkert vis spilte ut gjestenes forsvar og ga Røstvold ingen sjanse i Tiller-buret.

Gimse var det førende laget mot slutten av kampen, og trykte et etter hvert slitent Tiller-lag tilbake i banen, men blåtrøyene, som avsluttet kampen med to juniorspillere, to 16-åringer og A-lagsdebutanter i Namo Zengana og Kristian Moa, og en 41 år gammel ringrev på topp, kunne juble til slutt.

To minutter før full tid presset Brage Rimol hjemmelagets keeper til å bokse ballen etter et innlegg fra Gimse-gutt Julian Karlgård rett i fanget på Holm Aune, og sistnevnte lobbet ballen frekt over keeper og en tilbakerusende midtstopper og i mål til 2-3.