Historisk trenerduo klar

Postet av Marius L. Larsen den 19. Jan 2021

Mia Bjerkan og Tonje Gravdal blir hovedtrenere for kvinner C.

Mia Bjerkan (t.v.) og Tonje Gravdal er klare når breddefotballen åpner opp igjen.


Tiller Idrettslag Fotball er stolt av å kunne presentere Mia Bjerkan og Tonje Gravdal (begge 21) som hovedtrenere for det nyopprettede laget kvinner C.

Kvinner C, eller 3 om man vil, er et nytt tilbud i Tiller Fotball for seniorspillere som har det sosiale som førsteprioritet. Dette laget skal etter planen stille i 4. divisjon til våren, der man har som mål å få tilbake tidligere Tiller-spillere som har tatt en pause fra fotball fordi satsingsnivået har vært for høyt.

- Dette skal være et lavterskeltilbud der det å ha det gøy vil være i fokus. Vi ønsker selvfølgelig å prestere, men det skal være morsomt å spille med oss, sier Bjerkan.


Flere spillere kan returnere

Bjerkan er slettes ingen ukjent person i Tiller. Hun spilte for de blå i 2018-sesongen etter overgangen fra Nardo, og angrepsspilleren har varslet at hun også ønsker å fortsette spillerkarrieren når 2021-sesongen starter. I tillegg var hun en meget vellykket speaker da J19 ble kretsmester etter å ha beseiret Rosenborg 4-0 i november i fjor.

- Vi har snakket med en del tidligere Tiller-spillere som ikke spiller for noen klubb i dag. De fleste er veldig positive til å returnere, og vi håper vi klarer å nå ut til mange. Noen har varslet at de er klar for å ta på seg Tiller-drakta igjen, og det er veldig gledelig. Samtidig skal vi også være et lag for de yngre spillerne i klubben som ønsker å gå veien via oss, forteller Gravdal.

Gravdal har spilt for Tiller i hele karrieren, der den siste registrerte Tiller-kampen var i 2019. En ny kneskade satte henne tilbake i fjor vinter, så gjenopptakelse av karrieren banen er foreløpig satt på vent.

Gravdal har allerede tatt trenerkurs. Bjerkan skal gjøre det straks covid-19 tillater det. Nå skal duoen høres også utenfor hvitstripene.


- Alltid gøy på TOBB

- Vi håper å komme i gang med treninger om ikke så altfor lenge, etter hvert som det blir tillatt av myndighetene. Akkurat nå er det litt kjølig vintervær å trene utendørs i, men vi gleder oss veldig til å komme i gang, meddeler trenerduoen.

- Vi har ikke uttalt hvor mange treninger i uka vi ser for oss, men det får være opp til spillergruppa. Gøy skal vi ha det uansett.

Kampopplevelsen på TOBB Arena Sør er velkjent for både Tiller-spillere og motstandere, der det alltid er mange tilskuere og god stemning uansett aldersklasse. Dette er noe de nye trenerne har savnet de siste årene.

- Det er alltid morsomt å spille på TOBB Arena Sør, og jeg husker hvor bra stemning og mye folk det var i fjor, selv med store restriksjoner. Det kribler å komme i gang allerede, sier Gravdal.

Bjerkan og Gravdal blir dermed en historisk hovedtrenerduo. Aldri før har det vært kvinnelige hovedtrenere for et seniorlag i Tiller Fotball - før nå.

Dét var nytt for begge.

- Jøss, det visste jeg ikke. Det er alltid hyggelig å starte et nytt kapittel, og kanskje vi klarer å få med enda flere kvinnelige trenere i klubben etter hvert, sier Bjerkan.0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline