Styrets julehilsen

Postet av Marius L. Larsen den 18. Des 2020

Les styrelederens julehilsen til Tiller Fotball.

Styreleder Torkel Wahl-Olsen var selv speaker og sedvanlig ivrig supporter under straffesparkkonkurransene før sommeren.


Hei, alle sammen.

De blåkledde fra Tillerbyen begynner å pakke sammen sakene og gjør seg klare for en velfortjent juleferie. Det har vært en veldig spesiell sesong som ingen kunne forutsett, men hele Tiller Fotball har vist seg fra sin beste side.

Det startet som normalt i KVT-hallen i januar. 0. divisjonskvalifisering, NM for G16, J16 og J19, og alle så fram til snøen forsvant og kunstgresset skulle komme fram.

Men plutselig ble fotball forbudt. Det kom som et sjokk på oss alle. Over natta måtte vi endre vanene, lære oss nye regler og samtidig akseptere tingenes tilstand.

Det var ikke dette vi så for oss i starten av året, men vi kunne gjøre lite med det.

Eller - vi kunne egentlig gjøre mye. Det beste vi kan.

Og det gjorde vi.


Treningsverter og straffekonkurranse

Det var lettelse og glede da vi kunne åpne TOBB Arena Sør for fotballtreninger i små grupper i april. Selv om snøen lå tykt rundt det ellers så grønne kunstgressdekket, stilte spillere opp disiplinerte og ivrige mens foreldre gjorde en kjempeinnsats som treningsverter. Smittevernet måtte følges, og trenerteamene ble testet på kreativiteten. Sperrebånd, spriting av baller og faste kohorter var nye ting vi måtte forholde oss til. En stor test, men den ble bestått med glans av alle involverte.

I dag er det stor sannsynlighet for at innsatsen som ble lagt ned av alle i og rundt klubben har bidratt til langt mindre frafall enn først fryktet. Vi har ingen konkrete tall på dette enda, men mye tyder på at langt på vei alle har fortsatt å spille fotball til tross for annerledesåret 2020. Det er deres fortjeneste.

Når sommeren nærmet seg, kom det også stadig mer positive nyheter. For barn og ungdom gikk fotballen over i en mer normalisert treningshverdag. På banen kunne man kjempe om ball, utenfor banen måtte fortsatt myndighetenes retningslinjer følges. Ettersom vi fortsatt ikke kunne spille kamper, valgte vi å kjøre på med historiske straffesparkkonkurranser. Først for våre eldste lag, før det ble fulgt opp av 12-14-åringene to uker senere. Vi håper og tror dette var med på å gi litt ekstra motivasjon i en kjedelig sesongstart.

Disse arrangementene ble en kjempesuksess, og det var morsomt å se konkurranseglede og engasjement tilbake på TOBB Arena Sør. Kanskje har korona bidratt til at en ny tradisjon ble født?

Ellevill kampglede

Men i august fikk vi endelig starte kampsesongen 2020. Dette var nok rimelig etterlengtet for alle i klubben. Sju måneder med trening innad i kohorten skulle avlastes med kamper mot likesinnede fra rundt om i by og fylke. Fortsatt under et krevende smittevernsregime, men med dugnadsånd, kreativitet og disiplin.

Vi i styret i Tiller Fotball er stolte over hvordan dette ble løst på denne høsten. Foreldre, trenere, lagledere, spillere. Alle har gjort fantastiske bidrag for at fotball kunne spilles under trygge omstendigheter på Tiller i høst. Ingen smittetilfeller rundt våre baner, og skryt for gjennomføringen har vanket fra både motstandere og fotballkretsen.

Etter forholdene har det vært et forrykende aktivitetsnivå på TOBB Arena Sør og KVT kunstgress i høst. En kort og intens sesong, men de sportslige høydepunktene sto i kø. Personlig hadde jeg noen fantastiske fotballopplevelser med flomlys og dugg i gresset. Jeg kan nevne G19s 7-5-seier over Strindheim Toppfotball og ikke minst J19 sine to seire mot Rosenborg, med derav kroning av kretsmesterskap i 3 grader og regn i starten av november. Det er slike øyeblikk man trener for gjennom en lang vinter. Det var synd og skam at publikumsrestriksjonene gjorde at ikke flere fikk oppleve dette.

Oppi all denne kampgleden må vi heller ikke glemme våre voksne spillere. De fikk ikke gjennomført en eneste kamp i 2020, og alle restriksjoner er fortsatt ikke opphevet. Det er prisverdig hvordan dere har respektert retningslinjene, og at dere har holdt motivasjonen oppe. Vi sender en fotballbønn om at dere får spille fotball på lik linje med alle andre i 2021.


Veien videre

Når vi snart skriver «Jula 2020» i kalenderen, har fortsatt ikke samfunnet kommet tilbake til normalen. I det jeg skriver dette, har det for første gang i historien blitt innført munnbindpåbud i Trondheim. Dette sier oss at vi enda ikke helt vet hva 2021 bringer. En av klubbens store høydepunkt i 2021, Tiller Futsal Cup, er avlyst, og vi må fortsatt være disiplinerte og følge strenge retningslinjer når vi skal på fotballtrening.

Men jeg velger å være positiv. Den innsatsen spillere, trenere og andre frivillige har lagt ned i 2020, gir oss muligheten til å spille fotball i 2021. Vi skal aldri tilbake til 12. mars 2020. Forhåpentligvis kommer både samfunnet og fotballen tilbake til en tilnærmet normalsituasjon ila første halvdel av året.

Inntil det må vi bare fortsette å være flinke.

Vi i styret vil takke dere alle for innsatsen. Det har vært en dugnadsånd og disiplin uten sidestykke. Alle har mobilisert det lille ekstra, og det er slik dugnadsånd klubber som Tiller Fotball er helt prisgitt. Vi håper også at fotballen som er blitt spilt på TOBB Arena Sør og KVT kunstgress har gitt dere litt ekstra glede i et år med innskrenket frihet og lite å se fram til. Vi tror fotballen har vist hvilken viktig rolle den har i samfunnet for å skape trygghet og glede for barn og unge. Dette har vi sett litt ekstra godt i 2020.

Vi vil i 2021 fortsette å jobbe for å skape gode rammer for trygg fotballaktivitet for barn, ungdom og voksne. For å få til dette, må vi fortsette å jobbe hardt for å få opp flere fotballflater i bydelen. Dette er en utfordring vi alle ser i fotballhverdagen, og forhåpentligvis gir 2021 oss noen gode nyheter på dette området. Vi håper også 2021 kan gjøre andreetasjen i Fotballhuset til et naturlig samlingspunkt for alle i og rundt klubben.

Vi håper også 2021 gir oss muligheten til å møtes oftere. Bare slik kan vi sammen jobbe for å dra denne klubben videre. Vi i Styret har som mål å bruke det neste året til å komme tettere på alle medlemmer, og håper å kunne kommunisere enda tydeligere hva vi jobber med. Kvalitetsklubb er et begrep det allerede er jobbet mye med, men som vi vet at vi foreløpig ikke har lyktes godt nok med å kommunisere ut til dere andre i klubben. Dette er et opplagt mål i 2021.

Nå gjenstår bare å minne på hva 2020 har vist oss.

At vi er #BestSammen.


Takk til dere alle engasjerte ildsjeler, trenere og spillere for innsatsen i annerledesåret 2020. Ingen nevnt, men absolutt ingen glemt!


Vi ønsker dere alle ei god og frisk jul og et koronafritt nytt år i 2021.


På vegne av styret i Tiller Fotball,

Torkel Wahl-Olsen
Styreleder0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline