Postet av Marius L. Larsen den 6. Des 2020

ABRAHALLEN (SVEBERG): J17 leverte en meget god treningskamp i det som høyst trolig var Tillers siste oppgjør i 2020 søndag ettermiddag.

Denne gjengen fortsatte å levere søndag ettermiddag selv om sesongen er over.

De blåkledde fra Tillerbyen hadde et særdeles ønske om å få konkurrere igjen ettersom det ikke ble noe av innendørsturneringene før jul. Da passet det bra at Malvik også ønsket det samme.

Det ble derfor avtalt en treningskamp mellom lagene, og på den andre søndag i advent smalt det i nettmaskene etter bare seks minutter. Karine Ornæs Midjo fikk æren av å avslutte et godt angrep fra skrått hold, men keeper fikk en fot på ballen i det den nærmet seg målstreken. Der dukket Frida Ørndal Svendsen opp og tuppet ballen i mål fra nært hold til 1-0.

Det var faktisk hjemmelaget som styrte det meste i åpningsminuttene, til tross for Tiller-ledelse. Et svært offensivt Malvik-lag la press på Tiller i perioder, men blåtrøyene klarte å spille fri presset på en oppløftende måte. I tillegg hadde keeperne Matilde Høyem Grove og Ayla Latifi full kontroll på det som kom høyt og lavt.

I det 28. spilleminutt doblet Thea Arnegård Kulvik ledelsen med et kanonskudd nede i lengste hjørne før kaptein Sofie Graabak styrte ballen i mål fra kloss hold på et godt slått hjørnespark av Isabel Teigen.

3-0 til pause etter en veldig god avslutning på omgangen.

Kulvik i hundre

Etter sidebytte skulle det gå fra bra til enda bedre for Tiller.

Lagets kuleste spiller, Thea, plasserte ballen hardt og elegant i hjørnet fra åtte meter til 4-0 omtrent halvveis i andre omgang, og nå var det bare Tiller det handlet om.

Få minutter senere mottok Kulvik et perfekt innlegg fra Tuva Haukås Næss, som hun vendte bort forsvarer og hamret ballen kontant i langhjørnet til 5-0.

I det 64. minutt skjedde et svært etterlengtet mål - på volley. Laget har øvd mye på volleyavslutninger på både føtter og hode gjennom hele året, men det har ikke alltid gått som planlagt i kampene. Men nå gjorde det det. Svendsen la perfekt inn til Rikke Olufsen i feltet, og den ellers så gjerrige midtbanekrigeren smalt ballen på hel volley rett i mål fra ti meter - med kneet!

Ti minutter før full tid var det et av dagens angrep som ble fullført med nettkjenning. Sju flotte trekk på vertenes banehalvdel førte til at Svendsen kom alene mot keeper, og på iskaldt vis chippet hun ballen med tåa i hjørnet til 7-0.

Dermed endte oppgjøret med en solid seier etter spesielt en veldig god andre omgang. Dette var en flott hendelse i en ellers rolig vinterperiode rett før jul.

Vi gratulerer Ingeborg Nyberg Hansen med sin livlige Tiller-debut i dag. Hun meldte overgang fra Vestbyen IL rett etter sesongslutt og har allerede funnet seg godt til rette i den kongeblå Tiller-drakta.