J19: Tiller 8 - 1 Verdal

Postet av Marius L. Larsen den 9. Okt 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): J19 vant den innledende serien med klar margin etter storseier i siste kamp fredag kveld.

Lise Finsrud (t.v.), Marie Schult Optun, Maria Alvestad Høvik og Thale Hinsverk jubler etter Optuns første scoring.

Etter bare fire minutter gjorde Thale Hinsverk det meste selv og scoret lekkert alene med keeper, og da trodde kanskje hjemmelaget at dette ble en parademarsj til tre poeng.

Så feil kunne man faktisk ta.

For selv om Tiller hadde ballen klart mest og styrte kampen de første minuttene, var det gjestene fra nord i Trøndelag som tok mer og mer over. Blåtrøyene slet med å spille seg ut, og et lavtliggende Verdal-lag snappet ballen mange ganger og hadde store målsjanser.

De færreste hadde klaget på stillinga hvis det var gjengen fra Lotto-bygda som hadde ledet, men så gjorde Tiller flere taktiske endringer.

Tre mål på 125 sekunder

Da våknet vertskapet. Kraftig.

Etter 37 minutter stormet Lise Finsrud fremover og la perfekt inn til Vilde Winge Kristiansen på bakre stolpe som brukte six-packen og dunket ballen i mål fra nært hold.

Deretter gikk det bare sekunder før Finsrud virkelig hadde bestemt seg. Fra 20 meter, litt skrått hold, ladet hun slegga og hamret til i lengste kryss og dermed 3-0.

Nye sekunder gikk, altså under ett minutt, før det sto 4-0 i målprotokollen. Hedda Stuedahl-Karlsen gjorde grovjobben og hadde fortjent ei scoring etter et solid dribleraid på høyresiden, men en god redning fra keeper hindret nettsus. Imidlertid var Marie Schult Optun våken på returen og bredsidet inn Tillers fjerde scoring fra kloss hold.

Finsruds fangst

Tiller hadde fått kontroll på kampen, og få minutter etter sidebytte bestemte Optun seg for å gjøre alt selv. Fra sin noe uvante indreløperposisjon fintet hun bort tre rødkledde motstandere og satte ballen fryktelig iskaldt til side for keeper og i mål fra tolv meter. 5-0.

Ti minutter senere var Finsrud frempå igjen. Det var ikke én som klarte å ta fra hobbyfisker'n ballen denne kvelden. Hun la perfekt inn til kaptein Synne Bye-Andersen bak i feltet, som klinket ballen kontant i mål fra ti meter og dermed 6-0.

Verdal reduserte alene med Tiller-keeper Kaisa Øien Aune kort tid etterpå, men det tok ikke mange sekunder før Finsrud, angrepsspilleren som alltid har den rette forklaringa, fikset 7-1 alene med keeper.

Stuedahl-Karlsen fikk æren av å score Tillers åttende og siste for kvelden etter et fint samspill med storesøster Louisa og en god avslutning nede i hjørnet.

Dermed har Tiller vunnet 1. divisjon etter sju innledende kamper. Nå deles tabellen i to og resultatene strykes. Tiller starter del 2 og den avgjørende delen med fire poeng. Nå skal det spilles tre kamper mot henholdsvis Steinkjer/Egge, Rosenborg og Strindheim/Byåsen KF. Det laget som står igjen på toppen av tabellen etter disse oppgjørene blir kåret til kretsmester.

Kampoppsett for sluttspillet er i skrivende stund ikke kjent, men er forventet å bli offentliggjort rett over helga.