J17: Tiller 4 - 1 Gimse

Postet av Marius L. Larsen den 7. Okt 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): Tiller fikk sin solide revansje over Gimse med en knallsterk seier tirsdag kveld.

Et entusiastisk Tiller-lag jubler for tre svært fortjente poeng.

De blåkledde fra Tillerbyen fikk en fantastisk start på oppgjøret mot Gimse. Det var tydelig at revansjelysten etter det forsmedelige tapet i Nye OBOS-cup var stor.

I åpningsminuttene var det bare ett lag på banen, og det var laget i helblått. I det sjuende spilleminutt fikk Tiller et frispark fra 20 meter, og en meget bestemt Emilie Jørgensen Leer steppet opp. Hun hamret løs så hardt at nettmaskene ble færre da ballen suste kontant i mål til 1-0.

Etter 19 minutter kom mål nummer to. Kaptein Synne Aunehaugen gjorde mesteparten av grovjobben da hun dro fram det ene tresteget etter det andre, passerte backen og la perfekt inn til Leer som hadde plassert seg helt riktig. Sistnevnte klinte til på halv volley til 2-0 - og enda færre nettmasker.

Graabak-effekten slo til igjen

Men det var jo ingen grunn til å sette seg ned på stolene igjen for hjemmepublikumet, for Tiller-toget hadde fått mer kull i ovnen. Under 60 sekunder senere sto det 3-0 på tavla. På et frispark fra 40 meter kjøpte Sofie Graabak et Flax-lodd, skrapte tre like og innkasserte premien som var et fantastisk mål og perfekt utført.

Det har hun gjort mot samme motstander tidligere.

Aunehaugen fikk en god mulighet til å punktere kampen fullstendig få minutter senere, men forsøket under press mot keeper endte med en god redning av Gimses målvakt.

Ironisk nok reduserte gjestene fra Brekkåsen ett minutt før pause. Tiller fikk ikke klarert et langt innkast, et skudd fra 18 meter gikk via en Tiller-spiller og endte opp hos en rødkledd angriper som styrte inn 1-3 fra kloss hold.

Et ungt lag som aldri gikk tom

Dog var det noe spesielt med Tiller denne kvelden. Til tross for et purungt lag på banen, så var det nok en gang en enorm lagmoral som sto i fokus på TOBB Arena Sør. Kanskje fikk de stor inspirasjon fra mandagens J19-seier over toppklubben Rosenborg?

Det var ikke gått ett minutt etter sidebytte før banens yngste spiller markerte seg. 14-årige Thea Arnegård Kulvik var sterk og rev seg løs fra duellen mot sin fire år eldre motspiller og la perfekt inn på bakre stolpe. En tøff duell endte med at Rikke Olufsen vant ballen og spilte uselvisk til måljegeren Leer som klinket inn 4-1 fra sju meter.

Det var mye Tiller resten av kampen. Blåtrøyene jobbet knallhardt, ofret seg i de tøffe duellene og virket som de aldri gikk tomme for krefter. Spesielt var angrepsduoen Leer og Kulvik like livlig som en barnebursdag på sukkerkick, og begge skapte store målsjanser etter godt angrepsspill.

I tillegg hadde Aunehaugen et frispark som snertet lengste stolpe, mens Tiller-keeperne Ayla Latifi og Matilde Høyem Grove hadde full kontroll på det som kom andre veien.

Dermed vant det unge J17-laget 4-1 over Gimse denne tirsdagskvelden, og da blir det en svært spennende sisterunde neste lørdag. Da skal Tiller opp mot Charlottenlund på bortebane, mens Gimse er vertskap for Strindheim i jakten på å vinne avdelingen.