Postet av Marius L. Larsen den 6. Okt 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): Tiller viste en enorm lagmoral og klubbfølelse da bredden slo toppen så det suste mandag kveld.

Jubel etter Marie Methis fulltreffer i første omgang.

Scenen var satt denne mandagskvelden.

Allerede flere timer før avspark var "billettene revet bort" som først antatt. 169 tilskuere var innenfor et stengt TOBB Arena Sør, der mange titalls tilskuere måtte se kampen fra den andre siden av gjerdet.

Vi skulle gjerne hatt dere på tribunen, men Covid-19 ville det annerledes, dessverre.

Så tilbake til storkampen. Storesøster Rosenborg fra Lade tok den 15 kilometer lange turen sørover, men det så ut som søskenrollene var omvendt i åpningsminuttene. Et alvorlig offensivt Tiller-lag var på hugget til å begynne med, der angrepstrioen Lise Finsrud, Hedda Stuedahl-Karlsen og kaptein Synne Bye-Andersen ivret etter å gå fremover.

Og det var kapteinen som seilte skuta i riktig havn etter 22 minutter. Helt nede ved cornerflagget fikk hun en motspiller på seg etter et solid oppspill fra venstre mot høyre, men hun ble fintet bort og Bye-Andersen dro seg innover i feltet. Hun fant Marie Methi på 16-meterstreken, som ladet slegga og hamret inn 1-0 i lengste hjørne på lekkert vis.

Høvik doblet ledelsen på et innleggskudd

Breddeklubben, med sine 750 spillere i alle aldre, var i ledelsen, og bortsett fra da de sort- og hvitkledde kom gjennom Tiller-forsvaret ved én anledning som keeper Kaisa Øien Aune reddet, handlet den første omgangen mest om hjemmelaget.

Blåtrøyene fortsatte å angripe fra alle kanter og vinkler og store sjanser ble skapt. Methis frispark ble plukket opp av Louisa Stuedahl på 14 meter, som vendte seg fri og fyrte løs. Keeper ga retur på fem meter, men der klarte ikke Tiller å krangle ballen i mål.

Rett etterpå skjøt Stuedahl-Karlsen et godt skudd som keeper reddet så vidt til corner, og da ble det hett i Rosenborgs 16-meter. Den første corneren så Bye-Andersen ut til å stange rett i mål fra kloss hold, men et RBK-hode kom i veien og ballen endte opp i en ny corner. Den skjøt Stuedahl kontant rett i tverrliggeren.

Seks minutter før pause ble det nok en stormende jubel på TOBB Arena Sør. Maria Alvestad Høvik var sterk og rask til å komme seg forbi gjestenes venstreback, og hun bestemte seg egentlig for å slå inn i feltet - men ballen fikk en perfekt bue og duppet over keeper og rett i lengste hjørne til 2-0.

Optuns knallharde revansje

Tiller bestemte seg i pausen for å fortsette å angripe, og det var også det som skjedde fem minutter etter sidebytte. Et godt slått frispark fra Marie Methi endte i nettet til 3-0 - trodde alle. Ingen Tiller-spillere skjønte hva som skjedde da målet ble annulert og Rosenborg fikk istedenfor tildelt en 5-meter.

Det var tydelig at det som fort kunne ha punktert kampen ga litt nerver hos vertene. Rosenborg kjørte kampen de neste ti minuttene, og de var svært nære redusering. En corner endte i tverrliggeren og en dobbelsjanse klarte Tiller med nød og neppe å avverge.

Så kom hjemmelaget mer med igjen, og fra halvveis i omgangen og ut kampen var det Tiller som styrte det meste av banespill. Det var rett og slett en voldsom entusiasme som utstrålte hos laget i helblått.

Spesielt var innbytter og endelig skadefri Marie Schult Optun en livlig arbeider, og hun fikk to store sjanser med kort mellomrom. Først la Finsrud godt inn til Bye-Andersen på bakre stolpe, som la tilbake til Optun på seks meter, men forsøket gikk rett på keeper.

Deretter ble hun spilt gjennom alene med keeper, men skuddet skled av foten og snek seg like utenfor stolpen.

Men så lyktes Optun på, ja, du gjettet riktig, sitt tredje forsøk - for alle gode ting er tre. Med åtte minutter igjen å spille avsluttet hun nok et godt angrep fra ti meter. Denne gang var det løpshesten Thale Hinsverk som galopperte fremover og la perfekt inn til angrepsspilleren, som takket og neiet og klinket inn 3-0 i lengste hjørne.

Et Tiller-lag som viste en stor laginnsats dro i land en knallsterk seier, som dermed ble det første til å beseire toppklubben Rosenborg i serien.

Neste kamp er også den siste innledende runden før serien deles i to. Den spilles mot Verdal fredag 9. oktober kl.19.30 på TOBB Arena Sør.