Kunne man ha fått en sesong?

Postet av Marius L. Larsen den 1. Okt 2020

I går, onsdag, ble det bekreftet at enkelte seniorspillere kan trene som normalt fra 12. oktober. Men kunne det ha skjedd for to måneder siden?

Denne gjengen kan glede seg over å starte kontakttreninger - vanlig fotball - igjen om noen få dager.


De blåkledde fra Tillerbyen har vært særdeles flinke gjennom hele koronaperioden. Kohorter, koronatreninger, avstand og sprit.

Det som fort kunne ha oppsummert en real trønderfest har altså vært hverdagen for alle sammen det siste halvåret. Og gjett om vi har klart å gjennomføre det på en særdeles god måte.

Vi har nøye talt antall spillere innenfor kohorten (et fryktelig ord, forresten), vi har faktisk fysisk stengt portene på TOBB Arena Sør og har hatt god kontroll på strømmen av publikum på kampene.

Jeg vil gi skryt til trenere, spillere, foreldre og andre frivillige. Den jobben som så langt har blitt gjort er eksepsjonell. Det er ingenting å forbedre, etter min mening.

Det er faktisk stor idrett.


Les også: Åpner for kontakttrening


Et retorisk spørsmål

Onsdagens beskjed fra myndighetene var at fase 1 av Norges Idrettsforbunds prioriteringsliste kunne få starte opp vanlige treninger fra 12. oktober dersom kommunen tilsier det.

Fase 1 innebærer for Tillers del 3. divisjon kvinner og 3. divisjon menn, men ikke lavere for gutta. Når det gjelder f.eks. Brage (47) i 6. divisjon, så skal det tas ny beslutning i november.

Da har vel eldstegutta tatt juleferie uansett.

For to uker siden ble det besluttet å avlyse breddefotballsesongen (senior), ettersom kontakttreninger fremdeles ikke var lov.

Smittetallene er per dags dato variable i Norges langstrakte land, men for to måneder siden var de stabilt lave. Hadde man kunne åpnet opp for kontaktreninger da?

Kunne man rett og slett ha fått en forkortet fotballsesong?

Det forblir et retorisk spørsmål.

Vi har ikke svaret på det, men vi stiller spørsmålet.


Les også: - Det verste er usikkerheten


Kan forlenge karrieren

Vi gleder oss vanvittig over at Simon Hustad Evjens mannskap og de eldste spillerne på Geir Arne Kristiansens lag kan forhåpentligvis trene som normalt fra 12. oktober etter godkjenning fra kommunen, men vi håper at også vårt siste lag, i 6. divisjon herrer, kan trene som normalt om ikke så altfor lenge.

Det er ikke uten bekymring at undertegnede frykter frafall, både fra et A-lag i 3. divisjon og til et kompislag i 6. divisjon.

Det har allerede skjedd, og det kan fortsette å skje.

Men å trene som normalt er i hvert fall et steg i riktig retning. Kanskje kan det forlenge karrieren til flere av spillerne.

Det er viktig for hver enkelt å være i aktivitet - og ekstremt viktig for en klubb som Tiller å ha sine forbilder i gang samtidig.

Neste steg blir å få alle i gang med treninger.

Så ønsker undertegnede at kampene skal starte.

Om det blir Tolga borte i en treningskamp, så skal vi på kamp.

Media er klar.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline