TOBB ARENA SØR (TILLER): Enveiskjøring, tålmodighet og en enorm lagmoral betalte seg i form av tre deilige poeng onsdag kveld.

Den satt langt inne. Euforiske jubelscener etter kampslutt.

Lagseier.

En skikkelig en også. Alle bidro med en fantastisk moral. De som startet, de som kom inn. Trenere, lagledere, banemannskap og supportere.

Men vi må ta dere med tilbake til starten.

For etter bare to minutter holdt Karine Ornæs Midjo på å score direkte fra et perfekt slått hjørnespark, men ballen ble utrolig nok beinet unna akkurat på målstreken.

Utrolig var også riktig ordvalg ti minutter senere. Da dro Emilie Jørgensen Leer fra alt og alle og kom mot keeper fra skrått hold, men ballen suste på innsiden av stolpen og ut. Sekunder senere havnet et skudd midt på keeper fra samme angrepsspiller.

Tonstad Angel

Men skulle det løsne da?

Ikke riktig ennå. I minuttene som fulgte hadde hjemmelaget flere halvsjanser, men ingen fryktelig store. Gjestene fra Trondheim øst hadde mer enn nok med å flytte seg etter ballen.

Rett før pause var kaptein Synne Aunehaugen centimetere unna å slippe jubelen løs, men skuddet fra tolv meter gikk rett i tverrliggeren.

Ironisk nok kunne faktisk Charlottenlund ha tatt ledelsen rett etter sidebytte. Ut av ingenting kom en gråkledd spiller plutselig alene mot Tiller-keeper Ayla Latifi, men rett før skuddet skulle settes i mål dukket en reddende engel opp - ikke fra Hell, men fra Tonstad - Ida Dahl Bjørkøy, som fikk en ekstremt lang tå med sin åtteogtredveogenhalv i skostørrelse. Skuddet ble blokkert med nød og neppe.

Jubelbrøl på Richters skala

Men dette var neppe dagen for å bekymre seg. Tiller fortsatte å styre oppgjøret. Etter en drøy time klemte Isabel Teigen godt til med høyreslegga fra over 20 meter, men gjestenes sisteskanse hang med på notene og reddet til hjørnespark. Der var Aunehaugen nære ved å score fra skrått hold, men forsøket endte med Covid-19-avstand, altså en meter, utenfor lengste stolpe.

Blåtrøyene ga aldri opp. De har trent lenge for dette. I snø, sludd, regn og noen hinsides varmegrader på vårparten. Alle øktene da man skulle trene "bare noen minutter til" - tidlig som sent. 3000-meter. Fair Play.

Uttellingen kommer.

Åtte minutter før full tid gikk det fra nerver til ekstase. En strålende ball ble slått gjennom - dessverre husker ikke forfatter av hvem - til en fremadstormende Thea Arnegård Kulvik, som alltid. Men det var langt fra ferdigscoret. Lagets energimeteor fintet bort en Charlottenlund-forsvarer og hadde målet i sikte fra kloss hold. Alene med keeper gjorde Kulvik noe som kan være uvanlig for banens yngstejente. Med lave skuldre, krummet rygg og en sensitiv høyrefot plasserte hun ballen iskaldt nede i hjørnet, og dermed 1-0 til ellevil jubel.

Det suser i ørene fremdeles.

Hun Leer sist

Ferdige med kamprapporten er vi aldeles ikke.

Heng med litt til.

For det gikk et knapt minutt før Kulvik var frempå igjen. Denne gang deles scoringen med angrepsmakker Leer. Hun vant ballen høyt i banen, og både kranglet, dyttet litt og løp i ekspressfart forbi en motspiller før hun la perfekt inn til Kulvik på fem meter, som hadde en like enkel oppgave som en vanlig skoledag ved å sette inn 2-0.

Det var litt kaos nå. Rett etterpå kom Charlottenlund på en visitt, og et lavt innlegg på bakre stolpe så ut til å havne mellom stengene, men der dukket en sortkledd burvokter med illrøde hansker opp og avverget på mesterlig vis.

To minutter før full tid var samlingen komplett. Etter å ha løpt gjestene i senk og servert andre, var det duket for å motta alle klemmer selv. Lagspiller, brobygger og nettentusiast Leer hamret inn 3-0 fra 16 meter, og da var det slutt.

Tre nye poeng. Ingen baklengs. Fullt fortjent.

Neste oppgjør for J17-1 er kvartfinale i Nye OBOS-cup borte mot Gimse onsdag 16. september kl.19.00.