G19: Kolstad 0 - 2 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 26. Aug 2020

KOLSTAD IDRETTSPARK STOR (HUSEBY): De blåkledde fra Tillerbyen vant fullt fortjent onsdag kveld.

Henrik Langset Breivoll har akkurat sikret Tiller tre nye poeng.

Sensommer (eller tidlighøst?), flomlys og knapt nok plussgrader. Scenen var satt for en perfekt kveld på den andre siden av E6, men det virket ikke som om Tiller var på bortebane denne kvelden.

Tiller-publikumet hadde kommet i hopetall for å se sine blåkledde menn kjempe om tre nye poeng, og en stappfull tribune med mange blå sjeler skulle etter hvert få se en herlig fotballkamp.

Selv om hjemmelaget hang god med innledningsvis, var det Tiller som tok over banespillet etter hvert. Jonathan Smerkerud Frønes hadde en bra mulighet som gikk like over lengste kryss mens Jonas Krokstad Aunes heading havnet like utenfor stolpen på et hjørnespark.

Det var mye nesten, men nesten bra nok var ikke godt nok for gjestene. I det 23. spilleminutt skulle det endelig bli jubel. Fredrik Sjøvold leverte en lissepasning gjennom til Andreas Fredagsvik Tran, som med sitt utrolige overskudd fintet seg forbi backen og la knallhardt inn til Frønes. Fra sju meter hamret den tårnhøye oksen fra Tonstadbrinken inn 1-0 på enkelt vis.

Breigoal og smultring

Kolstad var igjen på hugget i minuttene etter sidebytte, med blant annet en miss på nærmest åpent mål, men denne kvelden skulle tilhøre gutta fra sørsida.

Før timen var spilt kunne Aune ha sørget for en dobling av ledelsen, men fra sju meter gikk headingen over mål. Rett etterpå fikk Frønes to gigantiske muligheter. Først på hel volley fra ti meter etter et hjørnespark, men den gikk rett på vertenes sisteskanse. Deretter kom det en ny mulighet alene med keeper, men også her gikk ballen rett i klypene.

Men så. Endelig kom den forløsende 2-0-scoringen. Nok en gang var Sjøvold en av de berømte arkitektene. En serveringsklar pasning endte opp til Henrik Langset Breivoll, som under hardt press chippet ballen elegant over en utrusende hanskemann og i lengste hjørne til ellevill jubel på banen, sidelinja og ikke minst på tribunen.

Ikke mange minutter etterpå trodde den blå brigaden at ballen var inne på Andreas Arukwes kontante heading på et hjørnespark, men selv om den så ut til å være over sidelinja fra tribuneplass, var det ikke tid for å be om bønn.

For kampen var faktisk ikke over før den var over. Helt på tampen hadde Kolstad to store målsjanser. Først en heading fra seks meter som keeper Lars Smemo på magisk vis klarte å fiste ut av krysset. Deretter, og det var ikke mange minutter mellomrom, vartet han opp med en mesterlig benparade fra kloss hold - som tatt ut fra læreboka - og skaffet seg dermed en velsmakende smultring.

Tiller kunne dermed juble over en fullt fortjent og sterk 2-0-seier. Nå står blåtrøyene med to strake seiere i serien.

Neste seriekamp er hjemme mot Orkla onsdag 2. september kl.20.00.