Gull på Stjørdal

Postet av Marius L. Larsen den 22. Aug 2020

ØVERLANDS MINDE (STJØRDAL): Tiller gikk til topps i Stjørdal Fotballcup.

Denne gjengen sørget for gull i 2020-sesongens første utendørscup. Bakre rekke f.v.: Tuva Haukås Næss, Ida Marie Dahl Bjørkøy, Arlinda Shala, Emma Jensen, Viktoria Vestavik, Rikke Sofie Olufsen, Isabel Teigen, Emilie Jørgensen Leer, Sofie Graabak, Leona Gutji Fjeldsø. Fremste rekke f.v.: Hejar Kara, Vilde Bjørgård Kristiansen, Ayla Elise Buzzi Latifi, Matilde Høyem Grove, Sandra Vilvang Halseth, Synne Aunehaugen. Ikke på bildet: Karine Ornæs Midjo.

De blåkledde fra Tillerbyen gjorde seg klar til det som forhåpentligvis skulle bli en lang lørdag på Stjørdal, nord i Trøndelag. Det var nemlig duket for historiens første Stjørdal Fotballcup, og blåtrøyene var selvfølgelig et deltakende lag i J17-klassen.

En tung, men silkemyk gressbane ventet Rune Olufsens jenter under et habilt sensommervær. Dog skulle det bli solid motstand i gruppespillet, der 11er-kampene varte i bare 28 minutter. Første kamp mot Levanger-laget Skogn endte 0-0 etter et hav av Tiller-sjanser. Gjestene fra byen klarte ikke å treffe de viktige nettmaskene, og dermed ble det ett poeng til å begynne med.

Men det ble en sterk og fortjent 1-0-seier over Fram etter at Sandra Vilvang Halseth ble matchvinner. Et krigersk innlegg fra kaptein Synne Aunehaugen serverte løpssterke Halseth på bakerste stolpe, og hun bredsidet inn vinnermålet på fortreffelig vis.

Deretter ventet et nytt oppgjør mot Fram kort tid etterpå. Nok en gang var sørtrønderne på hugget, og igjen gikk de seirende 1-0 over Skatval-laget. Assistdronningen Karine Ornæs Midjos gode hjørnespark gikk via Vilde Bjørgård Kristiansen og til målhungrige Aunehaugen som tuppet inn det nødvendige målet.

I siste gruppespillkamp ventet et returoppgjør mot Skogn. Tiller, som allerede var puljevinnere, virket som om de slakket av, til tross for svært store målsjanser. De slapp opp gassen så pass mye at toget begynte å rulle bakover. På en av grønntrøyenes dødballer klarte ikke Tiller å avverge en kontant heading i lengste hjørne, og dermed ble det et 1-0-tap.

Trippel på tre

Men puljevinnerne fikk en enorm start i semifinalen mot Sverre. I løpet av de tre første minuttene ville de bare si god kamp og takk for nå.

Først var Emilie Jørgensen Leer god da hun forserte inn 1-0 før Rikke Olufsen doblet ledelsen fra ti meter på et godt angrep. Før tre minutter var spilt la Leer på til 3-0, og når Tiller først har bestemt seg, er det umulig å endre mening.

Aunehaugen økte ledelsen til 4-0 før Bjørgård Kristiansen og Olufsen fastsatte sluttresultatet til 6-0.

By slo bygd

I finalen ventet Skogn igjen. Et lag som har vist seg å være vanskelig å slå, selv om ballinnehavet har vært like skjevfordelt som en demonstrasjon i Midtbyen.

Det gikk ikke mange minutter før Tiller så ut til å få sin endelige revansje. En selvsikker og selvskreven Leer scoret på et godt plassert straffespark i åpningsminuttene, og da samme angriper doblet ledelsen få minutter etterpå etter et glimrende innlegg fra Aunehaugen, kjente man lukta av både gras og gull.

Skogn, som kan skryte av å ha Marit Breivik, Eldar Rønning og Per Sandberg i porteføljen sin, hadde ikke mye å rope for i denne kampen. Tiller sto godt imot de lange ballene som kom fra dypet, og keeperne Ayla Latifi og Matilde Høyem Grove hadde full kontroll på de få avslutningene.

Da Bjørgård Kristiansen la på til 3-0 på et hjørnespark fra skipets kaptein, var det ingen som tvilte lenger.

Det kunne fort ha blitt større sifre, men resultatet endte med en sterk tremålsseier - og dermed GULL!

For enkelte av spillerstaben og støtteapparatet ble den umiddelbare feiringen lagt til den lokale hummusforretningen.

Vi gratulerer med en strålende prestasjon!