J17: Tynset 2 - 7 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 20. Aug 2020

NYTRØMOEN KUNSTGRAS (TYNSET): J17-1 tok skalpen på Tynset etter en stor forestilling onsdag kveld.

Det ble en jubelkveld i serieåpningen på Nytrømoen for Emilie Jørgensen Leer (t.v.), Thea Arnegård Kulvik, Rikke Olufsen og resten av J17.

De blåkledde fra Tillerbyen ankom Nord-Østerdalens stolthet med en spent stemning før årets første seriekamp.

Stemningen ble ikke mindre spesiell da de ble møtt med det noen hevder å være verdens største spark og en nykorka bane.

Men været var upåklagelig - og det samme var åpningsminuttene, i hvert fall for den nøytrale tilskueren. Gjestene fra bartebyen var på hugget fra start av, og etter to gode hjørnespark, skulle de endelig lykkes ved den tredje før fem minutter var spilt. Karine Ornæs Midjo var arkitekten med et perfekt treff, og kaptein Synne Aunehaugen hoppet like høyt som en basketballspiller klar til å dunke. Hun satte skallen til og nikket elegant i krysset fra kloss hold. 0-1.

Kampen snudd x2

Dog ble den eksentriske sensommergleden kortvarig. Ikke på grunn av at det forespeilede trønderværet skulle komme, men ettersom Tynset utlignet til 1-1 to minutter senere. Tiller rotet det til i bakre rekker, og en rødkledd angriper scoret alene med Tiller-keeper Ayla Latifi.

Og nå skulle blåtrøyene virkelig få jobbe for poengene. Før ti minutter var spilt tok hjemmelaget ledelsen på et hjørnespark som gjestene ikke fikk klarert unna, og dermed var kampen snudd på hodet - og med 70 minutter igjen å spille.

Men de blå våknet like fort som det gikk å lukke øynene i bila på veien til kampen. I det 15. minutt var Emilie Jørgensen Leer på tur fremover. Hun fintet bort siste forsvarsspiller, men skuddet ble reddet av Tynsets sisteskanse. Dog er Tiller alltid farlig på retur. Denne gang havnet den hos Sandra Vilvang Halseth, som fra nesten død vinkel klarte å treffe innenfor stengene til 2-2.

Vi aner ikke hvordan den gikk inn, men nå er vi heller ikke eksperter på vinkler eller vinklinger.

Tiller seg aldri tilbake. Et glimrende forarbeid av Rikke Olufsen sendte Karine Ornæs Midjo alene mot keeper. Midjo, som for anledningen hadde finslipt den kommende berømte venstreslegga, valgte imidlertid å sette 3-2-scoringen med sin vante høyrefot i lengste hjørne. Lekkert.

Leer roet nervene

Tiller styrte det mest av kampen etter å ha endevendt stillingen igjen. Tynset var av og til farlige på brudd og gode hjørnespark, men ellers hadde Tiller god kontroll på kampen som Norge hadde på Covid-19 før 15. juli.

Det hjalp veldig på den forhøyede hvilepulsen at målgeita Leer kranglet i duellene, slapp godfoten fri og satte inn 4-2 på et smart skudd fra ti meter sekunder rett før pause.

Og da lagene så vidt hadde rukket å bytte side, var det et annet får som rotet i kålen. Nok en gang var forrige helgs assistdronning Midjo på ferde. Et innlegg gikk via hanskene på keeper og havnet bak i feltet, men der dukket den blå pantheren Thea Arnegård Kulvik opp og deiset til på hel volley til 5-2 fra nært hold.

Kulvik med hattrick

Kampen var kanskje i realiteten over, men Tiller hadde ikke tenkt å sette seg på sparken hjemover riktig ennå.

Tynset la seg dypere, faktisk like dyp som enkelte av denne tekstens metaforer, men det hindret ikke de tilreisende. Det tok ikke mange minutter før panther Kulvik var frempå igjen. Energi-kollega Vilde Bjørgård Kristiansen serverte førstnevnte med en utsøkt pasning alene med keeper, og Kulvik takket for byttet og la på til 6-2.

Etter en time fikk Kulvik sitt svært fortjente hattrick. Den alltid så livlige Leer prøvde seg fra ti meter, keeper måtte gi retur i lufta og der var tremålsscoreren på plass med et nytt opphopp og brystet ballen i mål.

For nå var Tiller virkelig gode. Frida Svendsen var nære ved å øke ledelsen på et langskudd, og Hejar Karas fantastiske frispark fra 20 meter endte rett i tverrliggeren. En forfriskende Kara var også ved flere anledninger ikke langt unna å putte på flere i målprotkollen.

Kampen ebbet ut i en sterk 7-2-seier mot en vanskelig motstander. Et fossende nedbør kom like etterpå.