G16: Tiller 2 - 2 Byåsen

Postet av Marius L. Larsen den 11. Aug 2020

TOBB ARENA SØR (TILLER): To flotte scoringer sikret et fullt fortjent poeng mot Byåsen tirsdag kveld.

Petter Selvaag Solbakken får selskap av flere lagkamerater etter sin flotte 2-1-scoring i andre omgang.

Det er kanskje ikke lov med fyrverkeri i disse dager, men så var det heller ingen kruttsalve av åpningsminutter mellom to jevngode og godt organiserte lag.

Tiller spilte sin første elleverkamp på over fem måneder (!), mens gjestene fra vestsiden av Trondheim tapte for Stjørdals-Blink for noen dager siden.

Med mye fram og tilbake og få målsjanser til å begynne med, smalt det skikkelig når lunta først ble tent. Etter 21 minutter snappet Petter Solbakken ballen fra siste forsvarer, rundet keeper og pirket inn 1-0. Sesongens første G16-mål i boks.

Nære ny scoring før pause

Men gleden ble dessverre kortvarig.

Byåsen helte bensin på det berømte bålet ved å lage ny kamp da de utlignet til 1-1. Tiller klarte ikke å fange opp ballen i egen 16-meter, og et skudd fra ti meter gikk i bue over keeper Sondre Henriksen og i mål. Et flott mål av Byåsen-spilleren.

Mot slutten av omgangen hadde gutta en ny ladning klar, men brentlukta kom ikke. Emil Nerland hadde et godt skudd fra 15 meter som keeper reddet til hjørnespark, og Nerland og kaptein Mathias Vinjevoll kolliderte på et innlegg som ramlet ned på kloss hold.

Solbakken-dobbel

Andre omgang handlet nesten bare om Tiller som styrte oppgjøret i store perioder.

En livlig Nerland prøvde å finne lagkameratene i boksen på et smart, lavt innlegg fra høyre, men keeper var ute og snappet i siste liten.

I det 58. spilleminutt ble det et nytt kanonskudd og jubelbrøl fra hjemmelaget. Marius Jensen rakte frem fyrstikken og fyrte av gårde en herlig bakromspasning til Solbakken, som fra skrått hold satte ballen sikkert til side for keeper og i mål. 2-1 til Tiller.

Men nok en gang hadde folket med koronaavstand på tribunen knapt rukket å sette seg på stolsetene igjen før Byåsen utlignet til 2-2. Et godt slått frispark ble styrt i mål fra fem meter bak et passivt Tiller-forsvar.

Store sjanser mot slutten

Men de blå fortsatte å dundre på i angrep. Nå var virkelige fyrverkeriet i gang.

Kort tid etter siste utligning var Alex Nguyen svært nære ved å score på det som egentlig så ut til å være en pasning til Solbakken, men "skuddforsøket" endte like utenfor stolpen.

Helt på tampen var begge lag nære. Først fikk Solbakken en ny stor sjanse ved å tenne håpet om tre poeng, men fra skrått hold ble avslutningen reddet av keeper.

Rett før slutt headet Byåsen i nettveggen på et hjørnespark, og på overtid fikk Alexander Kvalvik en litt for lang tå i det han kom mot keeper.

Tillers første duell i 2020-sesongen endte dermed med 2-2 og ett poeng på hjemmebane denne kvelden.

Neste kamp for G16-1 er seriestart i 0. divisjon mot Melhus søndag kl.17.30 på TOBB Arena Sør.