Ønsker status vedrørende oppstart

Postet av Marius L. Larsen den 19. Jul 2020

Fotballforbundet ønsker oppdateringer angående oppstart for voksne. I tillegg nektes andrelagene å rykke opp i 2020.

Våre beste menn og kvinner håper å få trene som normalt fra 1. august. Men fremdeles venter de på en avklaring fra myndighetene.


De blåkledde fra Tillerbyen fikk en positiv beskjed forrige fredag, da fotballforbundet og idrettsforbundet møtte kulturminister Abid Raja i en telefonsamtale vedrørende en eventuell oppstart av idrett for utøvere over 20 år.

Fremdeles kan ikke alle over tenåringsalder trene som vanlig, noe som har skapt en stor frustrasjon i alle idretter.

Rett før denne helga har NFF bedt om en statusrapport på arbeidet, etter at kulturministeren lovet å sende protokollene til helsemyndighetene som skulle ta en ny vurdering av oppstart.

- NFF har stor forståelse for den frustrasjonen som våre medlemsklubber nå opplever, og vi deler den. Både med hensyn til gjennomføring av seriespill og frykten for frafall fra de over 20 år. Vi har tatt ansvar, er beredt til å ta et større ansvar, og vi håper myndighetene lander på at det beste for smittevernet er å bruke fotballen aktivt også fremover, sier Alf Hansen, direktør for aktivitet og utvikling i NFF.


Les hele uttalelsen her.


Andrelag kan ikke rykke opp i år

Ingen av andrelagene i Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon) kan rykke opp til PostNord-ligaen (2. divisjon) denne sesongen.

Dette ble bestemt etter et vedtak av forbundsstyret. Grunnlaget for dette vedtaket var bekymring fra andre klubber at andrelagene til toppklubber kan trene som normalt og har allerede spilt flere treningskamper. Dermed har de skapt et konkurransefortrinn som blir urettferdig overfor de øvrige lagene på nivå fire, deriblant Tiller.

For lagene dette gjelder for i Tillers avdeling, er Aalesund 2, Molde 2 og Ranheim TF 2. Lagene vil delta på en vanlig måte, men kan altså ikke rykke opp dersom de skal vinne avdelingen.

Det foreligger foreløpig ingen bekreftelse på om det er lag som ender på f.eks. andreplass, bak et eventuelt andrelag, som vil rykke opp etter sesongslutt.

- Avstanden mellom de som har anledning til å trene normalt mot de som ikke har anledning, øker etter hvert som dagene går. Forskjellene i forberedelsestid blir etter hvert så store at den vil bryte med grunnleggende Fair play-bestemmelser, sier fotballpresident Terje Svendsen.


Les hele saken her.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori