Fosen 1 - 2 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 7. Jun 2014

OKSVOLL STADION (FOSEN): A-laget seiret på overtid i en kamp som inneholdt sjansesløseri og drama til siste spark på ballen.

Eirik Johansen (i duell) og resten av midtbanen la ned mange kilometer i ettermiddag. Foto: Kevin Karlsen.

Hjemmelaget virket friskest i åpningsminuttene med sin aggressive spillestil og stå-på-vilje, men de klarte ikke å skape de store truslene foran Tillers keeper og hovedtrener Marius Larsen.

Gjestene fra Trondheim hadde ikke mye å by på innledningsvis, der det eneste var Kim Roxan Kvandes lobbforsøk fra 20 meter som keeper fikk til slutt kontroll på.

Etter 25 minutter gikk Fosen opp i ledelsen. Tiller mistet ball på 30 meter, og alene med Larsen fikk angriper Kjartan Kjøsnes tråklet seg forbi og satt ballen over en skliende Daniel Halgunset og i mål.

Kvande hadde et par nye forsøk på mål, disse i nettveggen, men den største sjansen fikk Even Bergheim, som misset på bakre stolpe på et innlegg.

Totalforandring siste 45

De blåkledde fra Tillerbyen, nok en gang med 17-årige Martin Vårhus Thrana fra start, mannet seg virkelig opp etter pause, og fremsto som et helt nytt lag i andre omgang.

De fosset på med gode innlegg og store muligheter, men ballen unnlot å treffe innenfor nettmaskene - helt til det 60. spilleminutt. Da kriget Olav Bleivik Wist seg til ballen på 20 meter, vendte bort to spillere og fant en umarkert Jørgen Oldervik som styrte inn 1-1 fra sju meters hold.

Og Tiller kjørte virkelig på de neste 30 minuttene. Fosen forsvarte seg av all ære, men slapp også blåtrøyene til flere muligheter.

Bergheims forsøk inne i feltet ble blokkert, Wists skudd alene fra åtte meter gikk himmelhøyt over og Kvandes knallharde avslutning fra skrått hold smalt i kryssfestet og ut.

Skulle dette bli bare en nesten-dag?

Overtidsdrama

Men endelig ble det blå jubel, rett før overtiden startet. Wist presise frispark fra venstre fant kaptein Halgunset på ti meter som stanget inn 1-2 og Tiller-ledelse (eller var det selvmål?).

Dramaet var imidlertid ikke over. To minutter på overtid vinket assistentdommeren for keeperhands i det Larsen skulle skyte ut ballen, noe Larsen insisterte på at det aldri var. Forsøket fra 16,5 meter gikk uansett rett i muren før ballen trillet inn til sisteskansen.

Kloke Tiller gjorde de riktige valgene i den sju minutter lange overtiden, og rodde i land en svært hardtarbeidende 2-1-seier!

Se tabellen i 5. divisjon avdeling 3 her!