Arkiv: Tiller 1 - 7 Molde

Postet av Marius L. Larsen den 25. Mai 2020

(arkiv) TONSTAD KUNSTGRESS (TILLER): Foran et rekordstort antall tilskuere på Tonstad, viste Molde sin Tippeliga-klasse da de var dødelig effektive foran mål i cupkampen mot Tiller onsdag kveld. Hjemmelaget åpnet best, og var fryktelig nære flere scoringer, men da Molde fikk sitt første mål tidlig i kampen, så de seg ikke tilbake.

Her scorer Morten Torset reduseringen helt på tampen. Foto: Rune Meyer.

Det var duket for en spesiell dag i Tillers 95 år lange historie på onsdag. Tredje runde i Norgesmesterskapet og Tippeliga-laget Molde sto for tur, og aldri så langt har Tiller kommet i cupen før. Historie har blitt skrevet etter hver runde, men på onsdag var det slutt, foran et tilskuertall som strekte seg rundt 2000.

Og det var overraskende nok hjemmelaget som startet kampen best i et kaldt og grått trøndervær. De første ti minuttene har Tiller flere store muligheter, derblant den største ved Jannik Weum og Morten Torset, som etter klabb og babb i feltet bare skal tråkle ballen i mål fra fire meter, men både skuddforsøket og headingen blir blokkert og etter hvert klarert.

Tiller dominerer banespillet fullstendig, men så snudde lykken etter 17 minutter spilt. Molde kombinerer fint i Tillers 16-meter, og selv om gjestene var 2 mot 6 inne i feltet, klarte Daniel Chima Chukwe å sette ballen forbi Ørjan Bøe Thygesen i Tiller-buret.

Deretter ble det vanskelig for de blåkledde å fortsette å presse Molde. Gjestene var smarte i sine trekk, og satte fart i kula når de hadde muligheten. På fem minutter etter en halvtime scorer Molde sine tre neste mål ut av nesten ingenting. Tiller sender et par spillere for mye i flere angrep, og laget fra Rosenes by kontrer inn de neste målene ved Josè Mota, Joshua Gatt og Mattias Moström bak et veldig passivt Tiller-forsvar.

Med 0-4 i sekken allerede til pause ble det for vanskelig for Tiller å komme tilbake, men et forsøk skulle de gi, sammen med massiv støtte fra tribunen(e).

Men Tiller får en midt i fleisen bare minutter ut i andre omgang, da Joshua Gatt sendes alene gjennom mot Thygesen. Gatt er iskald, og øker Moldes ledelse til 5-0. Tillers drøm om cupbombe klarer aldri å realiseres, og går fra verre til verst da Mota legger på til 6-0 før en time er spilt.

Morten Torset får to store muligheter etter dette, men et skuddforsøk går like utenfor målet til Molde-keeper Elias Valderhaug, før en lårstyring havner rett i nettveggen på et Arnstein Buøy-frispark.

Med 13 minutter igjen å spille blir det 7-0 i Moldes favør på Tonstad kunstgress, da et lavt innlegg havner hos hvem andre enn Mota som bredsider ballen i mål.

Morten Torset sender Tonstad-publikumet nesten til himmels med sin redusering på en corner fra Arton Ademi etter 81 minutter, men det var det eneste målet Tiller fikk i denne kampen, til tross for gigantiske muligheter tidlig i kampen.

Det ble aldri en cupbombe som ble detonert på Tiller denne onsdagskvelden, men minnene vil sitte i en god stund for spillerne, trenerne og alle som møtte opp på denne historiske dagen. Med over 2000 oppmøtte (flere hundre barn som kom inn gratis, red. amn.) rundt banen mot et meget godt Tippeliga-lag, ble dette en dag å lagre på harddisken for fremtiden.