- Alt har fungert helt perfekt

Postet av Marius L. Larsen den 11. Mai 2020

G16-trener Ole-Petter Vinjevoll er strålende fornøyd med utviklingen på hans store mannskap de siste to månedene.

Ole-Petter Vinjevoll er veldig fornøyd med elevene i en spesiell periode.


De blåkledde fra Tillerbyen har vært veldig aktiv på treningsfeltet siden det ble åpnet opp for å trene i grupper på fem stk og med to meters avstand.

Etter å ha gått fra en hektisk hverdag med gleden av å ha mange treninger i uka og en kamp eller to å se fram til, ble det brått stopp torsdag 12. mars.

Men så begynte Norge å åpne igjen tre uker senere.

- Siste to månedene har vært helt topp med tanke på å få starte opp igjen med fotball. For oss trenere var det godt å få noe å gjøre igjen. Å gå fra mye aktivitet til ingenting var en stor overgang, innrømmer Vinjevoll.

- Første uken var det egentlig litt deilig, før jeg begynte å savne gutta og det å stå på feltet. Når vi fikk starte opp igjen var det med stor iver fra samtlige. Vi kjørte på med tre treninger allerede i påsken, og det med et svært bra oppmøte. Nå har det blitt tre økter fast på TOBB Arena Sør. Så og si samtlige gutter har vært med på treningene, og vi har vært så mange at vi har måttet delt opp i to økter.


Varierte øvelser og konkurranser

For å lede såkalte koronatreninger, må trenerteamene være kreative. Kanskje som aldri før, for man vet ikke hvor mange uker det går før fotballen vi kjenner til er tilbake.

- Det er klart at vi trengte noe tid til å begynne med for å få spillere til å ikke samles før og etter treningene, men det gikk seg fort til. Så jeg må si at alt har fungert helt perfekt fra starten. Vi har variert med ulike øvelser i gruppene, og vi har hatt forskjellige stasjoner som vi har rullert på, forklarer hovedtreneren.

- Spillerne synes det var helt supert å få starte opp, noe som gjenspeiles i det gode oppmøtet. Vi har prøvd å variere på øvelser for at de ikke skal gå lei, og det føler jeg vi har lyktes bra med. Det var særlig veldig populært når vi hadde avslutningstrening og fikk begynne å bruke keeper igjen, men det ble også noen turer i skogen for å hente baller...


- Alternativet er å sitte hjemme

Til tross for at vårsesongen er mistet og man foreløpig ikke vet når man kan ha kontakt på treningene, er Vinjevoll krystallklar på at treningene fortsetter så lenge gutta ønsker.

- Vi i trenerapparatet ser at mange av spillerne har fått bedre basisferdigheter dette, og kjeglene har virkelig fått kjørt seg. Pasning, mottak, demping, vending og mer til har alle godt av å terpe, og når spillsekvensene er borte er det ingen som synes det er kjedelig å terpe på dette når alternativet er å sitte hjemme. Så vi vil absolutt beholde en del av dette videre. Det samme gjelder konkurransesøndagene. Vinnerinstinktet er viktig å holde på, og det kan gå noen meldinger mellom gruppene de dagene, forteller treneren.

Vinjevoll ser at Norge er på vei tilbake fra nedstengningen, og nå handler alt om å se framover til nye treninger og forhåpentligvis en heidundrende høstsesong.

- Jeg vil berømme trenere, spillere og foreldre for den positive holdningen gjennom denne spesielle tiden. Gutta har vært en fryd å være sammen med, og trenerne har vært dyktige til å stille opp med nye øvelser. Foreldre har også vært veldig flinke til å hjelpe til på treningene. Men det er ikke tvil om at vi gjerne skulle fått deltatt på Skandia Cup, Dana Cup, OBOS-cup og NM - vi gledet oss til å få bryne oss mot Kristiansund.

- Det blir fint å få startet opp med normale treninger og forhåpentligvis kamper igjen. Fram til da skal vi i alle fall få trent godt.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline