Alle videre i NM

Postet av Marius L. Larsen den 2. Mar 2020

Tiller opplevde en fantastisk supersøndag i Norgesmesterskapet.

Lise Finsrud (t.v.) og Ida Skauge Stiles gratulerer bursdagsbarnet og målscorer Kaisa Øien Aune.

De blåkledde fra Tillerbyen startet helgas NM-maraton på Levanger, nord i Trøndelag. G16 tok over banespillet etter noen småspente åpningsminutter mot Levanger, og så kom det sjanser på løpende bånd.

Marius Jensen, Jørgen Digre og Mathias Vinjevoll var veldig nære, der sistnevnte var nærmest med et skudd i tverrliggeren.

Deretter satte Jensen inn 1-0 etter han dro av en motspiller og satte ballen elegant i mål. Tiller hadde full kontroll ut første omgang, og i starten av den andre doblet Alex Nguyen ledelsen.

Helt på tampen punkterte Fredrik Myrvold kampen med sin 3-0-scoring. Først passerte han flere motspillere før han spilte en flott vegg med Jensen, og en strålende målgivende pasning førte til en iskald chip over keeper og i mål.

Åtte til pause

Kort tid etter kampslutt på Moan-anlegget var det duket for dagens andre NM-duell. Denne gang i J16-klassen mot Sverre, og det var et heltent Tiller-lag som akselererte fra start av.

Allerede etter fire minutter hadde kaptein Synne Aunehaugen satt standarden med sin 1-0-scoring, og fem minutter etterpå sto det 3-0 etter scoringer fra Isabel Teigen og Frida Ørndal Svendsen.

Tiller kjørte over Sverre, og til pause sto det hele 8-0 i målprotokollen. Rikke Sofie Olufsen, to fra Vilde Hulaas Grøseth, Vilde Bjørgård Kristiansen og en ny fulltreffer fra Aunehaugen sørget for at kampen var i realiteten ferdig.

Men Tiller var ikke helt ferdig. Kapteinens hattrick, to mål fra Emilie Jørgensen Leer og en nettkjenning fra Leona Gutji Fjeldsø gjorde at kampen endte hele 12-0 til de blå fra Trondheim.

Treg start - lykkelig slutt

J19 var Tillers siste NM-lag i aksjon denne søndagen. I relativt varme Abrahallen hadde Tiller full kontroll mot et lavtliggende Egge-lag.

Blåtrøyene skapte sjanse på sjanse innledningsvis, men stolpe, tverrligger og redninger på streken hindret uttelling til å begynne med.

Men da Marie Schult Optun satte inn 1-0 i det 27. spilleminutt, var det ingen vei tilbake. Suzanne Maduga doblet ledelsen på en smart styring rett etterpå før Synne Bye-Andersen og Mari Kristine Vik sendte Tiller foran med en 4-0-ledelse til pause.

Andre omgang startet med at Vilde Winge Kristiansen scoret Tillers femte på et smart skudd fra 18 meter, og deretter gikk det slag i slag.

Marie Methi fikset 6-0 før to herlige scoringer fra Louisa Stuedahl økte ledelsen ytterligere. Kaisa Øien Aune scoret på straffespark, og Methi fastsatte sluttresultatet til 10-0 fra kloss hold etter en flott målgivende pasning fra en offensiv Ida Stiles.

Dermed er G16, J16 og J19 videre til neste utslagsrunde i Norgesmesterskapet.

Oppsettet er ikke kjent i skrivende stund.