G19 klare for 0. divisjon

Postet av Marius L. Larsen den 9. Jan 2020

ORKLA MASKIN ARENA (ORKANGER) / TEMPE KUNSTGRESS (TEMPE): G19 er klare for 0. divisjon, mens G16 tok et kvantesprang mot samme mål torsdag kveld.

Markus Sitouze Danielsen (t.v.) og Jonathan Smerkerud Frønes kan nok en gang juble over en plass på det øverste nivået. Bildet er fra en kamp i 2019.

De blåkledde fra Tillerbyen er klare for 0. divisjon 2020. Det ble klart etter en nervepirrende kamp mot Trond på Tempe sent torsdag kveld.

Tiller havnet under 1-0 før pause i oppgjøret som ville ha definert en videre kvalifisering, og så dermed en god utfordring bli til en vanskelig oppgave. Men da Jonathan Smerkerud Frønes utlignet svært fortjent til 1-1 tidlig i andre omgang, ble det andre boller å spise for de nokså få tvilerne.

En toppscorer av rang, like stødig som et fjernsynsapparat fra '82 - og midtstopper - Jonas Krokstad Aune fikset en befriende 2-1-ledelse omtrent halvveis ut i andre omgang.

Selv om Tiller var det klart førende laget, ble det ikke flere scoringer - men det brydde ikke gutta i helblått seg noe om, for nå skal sørsida av Trondheim fortsatt være representert på øverste nivå.

Vi gratulerer G19 med en plass i årets 0. divisjon!

G16 til topps

Det skulle også bli knallblå jubel på ei bikkjekald Orkanger-kunstgressmatte. Eller Orkdal, Orkla eller Orkland - mye å velge mellom nå til dags.

Men tilbake til oppgjøret.

I motsetning G19-gruppene, der både 1.- og 2. plass blir kvalifisert, er det kun de to beste toerne samt alle førsteplassene som går til 0. divisjon for G16.

Med tre poeng i bagasjen på lørdag, var det dermed duket for et datidens toppoppgjør borte mot tøffe Orkla torsdag kveld.

Tiller tok ledelsen i første omgang ved kaptein Mathias Vinjevoll på et hjørnespark fra Fredrik Myrvold, og rett etter sidebytte var det duket for dejá vú - og 0-2 i målprotokollen.

Gjestene fra byen hadde god kontroll på forhåndsfavoritten, selv om Orkla reduserte etter en drøy time. Men da Fredrik Flottorp Olsen punkterte kampen med sin 3-1-scoring på nok en Myrvold-målgivende, kunne de blåkledde juble over tre nye poeng.

Dermed topper Tiller tabellen med én kamp igjen å spille. Dersom de klarer minst ett poeng mot Utleira på søndag, vil det også bli 0. divisjonsspill for G16.