Tynset 1 - 2 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 19. Okt 2019

NYTRØMOEN GRAS (TYNSET): Kvinnelaget snudde første kvalifiseringskamp fire minutter på overtid.

Galskapens minutter på Tynset. Klarer Tiller å følge opp på egen hjemmebane neste lørdag?

De blåkledde fra Tillerbyen startet oppsiktsvekkende bra i opprykksduellen mot Tynset denne lørdagen.

Kort tid etter avspark fikk Marie Schult Optun kampens første mulighet på det halvvåte gressdekket, men ballen føyk rett over tverrliggeren fra nært hold.

Gjestene fra Trondheim hadde flere brukbare muligheter i startfasen, men det ville seg ikke til å begynne med.

I det 12. spilleminutt fikk Tynset en tilsynelatende gavepakke på et sleivspark i gjestenes bakre rekker, men Tiller-keeper Tuva Tvervåg reddet mesterlig fra kloss hold.

Tvervåg limte igjen

Kaptein Andrea Holm Aune fikk til et brukbart hodestøt på et hjørnespark, men det var Tynset som fikk en stor dobbelsjanse på sin corner like etterpå. Først reddet Tvervåg strålende igjen før Tiller fikk avklart på målstreken.

Rett før pause kunne Emma von Düring ha sendt Tiller i føringen, men i duell med keeper gikk forsøket midt på Tynsets sisteskanse.

En underholdende første omgang startet også med et brak i den andre. Det tok kanskje 20 sekunder fra avsparket til Sandra Aardahl Gulstad traff stolpen og ut fra 18 meter.

Dette skulle i etterkant vise seg å være det første stolpetreffet av flere.

Tre stolpetreff = ingen mål

Thale Hinsverk hadde deretter en gyllen mulighet fra skrått hold, men skuddet gikk midt på keeper. Like etterpå skjøt Holm Aune over på et hjørnespark.

I det 58. minutt la Gulstad perfekt igjen til von Düring, men det gode forsøket smalt i stolpen og ut for andre gang i kampen.

Ironisk nok tok Tynset ledelsen under 60 sekunder senere. Etter stolpetreffet kontret de fremover, og det endte med en scoring fra tolv meter i lengste hjørne.

Men Tiller ga seg ikke. Hedda Stuedahl-Karlsens forsøk gikk også rett på keeper, mens Holm Aune traff like over tverrliggeren på et smart skudd fra parogtjue meter.

Det toppet seg kanskje da også Kaisa Øien Aunes skudd traff stolpen - og ut - for tredje gang.

Skulle det ikke gå denne kalde oktoberdagen i Nord-Østerdal?

Kapteinen utlignet - 15-åring matchvinner

Å jo da.

Men både trenere og supportere skulle pines helt til det 90. spilleminutt. Kapteinen bestemte seg for å gjøre alt selv. Hun tråklet seg gjennom en håndfull forsvarere, dro i gang en sjelden skuddfinte og hamret ballen i korthjørnet til 1-1 og elleville jubelscener.

Og ferdige var vi ikke.

Tre minutter på overtid kunne yngstejenta Stuedahl-Karlsen sende Tiller hjem med en 2-1-seier, men alene med keeper havnet skuddet utenfor.

Hun rakk imidlertid ikke å henge med hodet i mange sekunder. Victoria Sande Petersen snappet opp et svak utspill og sendte spissmakker Stuedahl-Karlsen gjennom, som fra 18 meter skjøt i en lekker bue over keeper og i mål til 2-1.

Da dommeren blåste av kampen var det som om alle hemninger ble sluppet løs, og en vill eufori på Tynset hadde man ikke sett siden man fikk tilbake sin nasjonalskatt, nemlig landets største spark.

Men én kamp gjenstår. Også den starter på 0-0. Returoppgjøret spilles på TOBB Arena Sør lørdag 26. oktober kl.14.00.

Sammenlagtvinneren rykker opp til 2. divisjon.