Før kampen: Strindheim - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 8. Sep 2019

Kvinnelaget møter Strindheim til en toppkamp mandag kveld.

Tiller slo Vestbyen hele 9-0 i forrige runde. Blir det mer å juble for i toppkampen mandag kveld?

Kampen oppdateres direkte på Twitter

De blåkledde fra Tillerbyen gjør seg klare for en knokkelkamp av de sjeldne. Også på valgdagen, da gitt. Blir det fire nye år, eller noen nye i år?

Akkurat dét gir vi rett og slett blaffen i - i hvert fall for nå. Nummer to mot nummer en på tabellen møtes på ærverdige "Myra" denne mandagskvelden, og det er knyttet stor spenning til dette toppoppgjøret.

Spennende var det akkurat ikke da lagene møttes til en tidlig toppkamp på TOBB Arena Sør i mai. Tiller, godt anført av en svært livlig Lise Finsrud, ledet hele 3-0 etter et drøyt kvarter, og kampen var da i realiteten over.

174 tilskuere, en ny rekord for en kvinnekamp på TOBB Arena Sør, fikk se at hjemmelaget vant soleklart 5-1.

Må vinne for kanskje å få heng

Hardtsatsende Strindheim ligger i skrivende stund på andreplass på tabellen, hele åtte poeng bak Tiller, men de har en kamp til gode.

Siden 2-2-kampen borte mot tabellnabo Steinkjer, har de vunnet sine tre siste kamper og scoret 17 mål. De kommer fra en sterk 8-1-seier over Malvik på bortebane, der de ledet 3-0 til pause.

Skal Strindheim ha en sjanse til å ta igjen Tiller og den forgjettede plassen som sikrer kvalifisering til 2. divisjon, er de nesten nødt til å slå laget fra Trondheim sør på mandag.

Færrest baklengsmål

Hvis Strindheim er et formlag for tiden, kan man trygt si at også Tiller er det. Blåtrøyene har vunnet sine seks siste seriekamper, og de kommer fra en imponerende seier over Vestbyen i forrige runde.

Det sto bare 3-0 i målprotokollen til pause etter en litt rotete første omgang, men så vartet Tiller opp med svært mange gode angrep. Flere av dem sørget for nye scoringer og en etter hvert så komfortabel 9-0-seier.

Tiller har sluppet inn desidert færrest mål i avdelingen med sine 13 baklengs på hittil 12 kamper, og de har scoret nest mest med så langt 55 mål.

Kun Steinkjer på tredjeplass har scoret noen flere.