Kategori

Bronse i Norway Cup

Postet av Marius L. Larsen den 4. Aug 2019

Tiller vant en imponerende bronsemedalje i Norway Cup 2019.

Bronsevinnerne i verdens største fotballturnering.


De blåkledde fra Tillerbyen gjorde seg klare for sluttspill og lange dager på Ekebergsletta fra og med torsdag. 

G19 startet mot ghanesiske Kharis Academy i 16-delsfinalen, men dessverre for våre håpefulle ble afrikanerne for sterke og vant 2-0. Det er verdt å merke seg at det var nettopp Kharis Academy som til slutt vant G19-klassen.

J17 slo ut Vang 3-0 mens J19 seiret hele 7-0 over Østsiden Askøy i sine 8-delsfinaler, men på fredag skulle det bli langt tøffere.

J17 startet fredagen med å slå ut Strindheim på straffesparkkonkurranse (4-3) i kvartfinalen, der Tiller scoret på alle sine forsøk fra ellevemeteren.

J19 led dessverre av motsatt skjebne mot Utleira. Etter 2-2 ved full tid takket være susere fra Andrea Holm Aune og Tonje Gravdal, tapte blåtrøyene til slutt 7-5 etter straffere.

Fredagskvelden ble rundet av med en spennende semifinale mot sterke Fyllingsdalen, men med veldig slitne Tiller-bein, måtte våre jenter se seg slått 1-0.


Les også: Alle til A-sluttspill

To flotte scoringer sikret tredjeplass

Men Tiller deppet ikke før lørdagens bronsefinale mot Kolbotn. Jentene var mer opplagt og gira enn noen gang. Pokalen skulle bli med hjem til Trondheim.

Og for en start det ble. Hedda Stuedahl-Karlsen sendte Tiller i føringen med et lekkert skudd i nærmeste hjørne etter bare få minutter, men Kolbotn, som vant J16-NM i fjor, var slettes ikke ufarlige.

Heldigvis for Tiller hadde de en stopperbauta i Victoria Løkken og Suzanne Maduga som stanget unna alt og alle som kom i nærheten.

Marie Methi fastsatte sluttresultatet til 2-0 elleve minutter før slutt på et skudd fra nærmere 40 meter, via bakken og stolpen før den havnet i nettmaskene.

Tiller kunne dermed juble over en fantastisk bronsemedalje i verdens største fotballturnering!


Tiller Idrettslag Fotball gratulerer våre tre lag med solide prestasjoner gjennom en lang og til slutt herlig uke i Oslo!

En ekstra gratulasjon sendes til J17 som kapret bronsen!


Se også: Alle Tiller-resultater


Kuriosa:

* Da Marie Schult Optun utlignet til 1-1 i aller siste sekund mot Kongsvinger i siste gruppespillkamp for J17, sørget det for en 20 meter lang jubelspurt, en kjenning av en gammel strekk og følelsen av en punktert lunge hos mediaansvarlig

* Da mediaansvarlig måtte speide på kommende motstandere i turneringen, steppet Tiller-spiller Andrea Holm Aune opp og tok kampbilder og hadde Snapchat-takeover

* Svært mange Tiller-supportere var til stede i Oslo, fjern som nær. Med flagg, klær og operastemmer (nesten i hvert fall) sørget de for en jovial stemning gjennom hele uken

* Før jentenes kvartfinaler på fredag, sendte flere av gutta lykkeønskninger. Hyggelig!

* Takk for en herlig uke i hovedstaden, alle sammen!


Protest ikke tatt til følge

Tiller Idrettslag Fotball kan bekrefte at J17-laget la inn protest etter kampslutt i semifinalen mot FK Fyllingsdalen. Grunnlaget for dette var at Fyllingsdalen spilte med to gjestespillere.

Turneringsreglementet til Norway Cup sier at man ikke tillater gjestespillere med mindre det er en særskilt grunn. J17-laget bestridet regelunntaket om "geografiske årsaker til at et lag deltar med gjestespillere" når Fyllingsdalens cuptropp var på 17 spillere.

Norway Cup-juryen tok ikke protesten til følge, og henviste til NFF Hordaland som hadde godkjent Fyllingsdalens søknad om bruk av to ikke-klubbspillere i turneringen.

Tiller tolket reglementet slik at gjestespillere ikke var lov, da turneringsdelegasjonen har gått ut i media før cupstart ved å slå fast at reglementet har blitt kraftig skjerpet på dette punktet.

Laget har etter turneringsslutt spurt Norway Cup om klargjøring av reglementet på prinsipielt grunnlag. Da er også alle andre lignende saker som har skjedd i årets turnering tatt i betraktning.

Tiller håper reglementet blir mer konkret og likt for alle før turneringsstart i 2020.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.