Strindheim TF 0 - 3 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 28. Jul 2019

RUTA ARENA (LEANGEN): Tiller hadde full kontroll og vant fortjent over Strindheim Toppfotball i tropevarmen lørdag ettermiddag.

Jubel etter Hermanstads 1-0-scoring kort tid før pause. Dette var for øvrig første gang gutta brukte sine nye hvite bortedrakter.

Dagens hvitkledde spillere fra Tillerbyen opplevde noen hektiske åpningsminutter med store sjanser begge veier. Først var det Kjartan Ulstad, som fikk årets første spilleminutter etter en langvarig skade, som headet like over mål fra kloss hold. Deretter kom Robin Hermanstad til en stor sjanse fra skrått hold, men keeper reddet til hjørnespark.

I mellomtiden hadde også Strindheim en bra overgang, men skuddforsøket fra 20 meter gikk over mål.

Tiller og Hermanstad var stadig involvert på venstresiden, og det var ikke mye om å gjøre at vingkollega Ole Jørgen Stegavik fikk styrt inn kampens første scoring.

Hermanstad sendte Tiller foran

I det 27. spilleminutt var hjemmelaget farlig frempå. Et godt innlegg fra høyre ble stanget mot mål fra ti meter, men Tiller-keeper Erland Tangvik var med på notene og reddet glimrende.

Rett etterpå skjøt Sondre Bondø Garstad via en motspiller og til hjørnespark, og en svak slått dødball ble snappet opp av noen blåtrøyer som stormet i angrep. I en to-mot-en-situasjon mot Ulstad var det Kjartan van Dijk som gikk seirende ut av duellen rett utenfor 16-meteren.

Fem minutter pause kom endelig målet, og det kom til Tiller. Et perfekt slått innlegg fra Magnus Bjerke ble lekkert tatt ned av Hermanstad på ti meter, som fintet bort motspilleren og banket ballen i nærmeste hjørne til 1-0.

To raske nettsus

Tiller gikk rett i i angrep etter sidebytte. En intens varme hindret ikke hvittrøyene i å dundre på. Først kunne kanskje Oskar Stølan ha satt inn 2-0 fra ti meter, men forsøket gikk rett på keeper.

Dog gjorde han det mye bedre like etterpå. I det 56. minutt styrte han inn et hjørnespark fra Bjerke på akrobatisk vis fra kloss hold til 2-0.

Om ikke det var nok, så flikket Sondre Bondø Garstad Stølans skudd i mål fra nært hold like etterpå, etter strålende forarbeid av Stegavik.

Gjestene fra sørsida fortsatte å jage scoringer, selv på stillinga 3-0. Garstad fikk alle tiders mulighet til å bli tomålsscorer, men skuddet gikk rett på keeper fra sju meter.

Strindheim fikk kampens siste mulighet på overtid, men nok en god redning fra Tangvik hindret baklengsmål i denne kampen.

Tiller vinner dermed første høstkamp 3-0 på bortebane og opprettholder avstanden til toppen av tabellen på kun seks poeng.

PS! 16-årige Jonathan Smerkerud Frønes og nysigneringen Even Rogstad Kvalvær fikk sin Tiller-debut i Norsk Tipping-ligaen i dag! Vi gratulerer!

Neste seriekamp er allerede fredag 2. august kl.19.00 mot Kolstad på TOBB Arena Sør.

Strindheim TF 0 (0) - (1) 3 Tiller IL
0-1 Robin Johansen Hermanstad 40'
0-2 Oskar Stølan 56'
0-3 Sondre Bondø Garstad 64'

13. serierunde Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
Lørdag 27. juli 2019 kl.16.00
Gult kort Tiller: Jonathan Smerkerud Frønes (83')
Tilskuere Ruta Arena (Leangen): ca 100

Erland Tangvik
Magnus Bjerke - Sindre Myrvold Welo - Martin Kristoffer Berdal (k) - Sindre Olufsen
Niklas Lyngvær Iversen - Oskar Stølan - Kjartan Ulstad
Ole Jørgen Stegavik - Sondre Bondø Garstad - Robin Johansen Hermanstad

Bytter:
73' Bjerke --> Kasper Røe
73' Hermanstad --> Even Rogstad Kvalvær
79' Garstad --> Jonathan Smerkerud Frønes
88' Stølan --> Ole Martin Devle

Ubenyttede reserver: Mats Woldmo Hagen, Morten Modalsli Torset.