Før kampen: Strindheim TF - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 26. Jul 2019

Herrelaget starter høstsesongen med en tøff bortekamp mot Strindheim TF lørdag ettermiddag.

Sondre Bondø Garstad jakter scoringer og tre nye poeng i en forventet hetebølge på lørdag.


Strindheim TF - Tiller IL
13. serierunde
Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
Lørdag 27. juli 2019 kl.16.00
Ruta Arena (Leangen)

Værvarsel til kampstart ifølge yr.no:
Sol, 30 grader, svak vind

Kampen oppdateres direkte på Twitter


De blåkledde fra Tillerbyen tar den korte turen nordover til Leangen-området for å gjeste bydelens Toppfotball-lag Strindheim denne lørdagen.

Selv om de befinner seg i breddefotballpyramiden for øyeblikket, blir det en spennende duell mellom to klubber som kjenner hverandre godt.

Ekstra spesielt blir det å spille i det som er meldt til å være over 30 varmegrader. Heldigvis har vi loven på vår side ved at det blir innført drikkepause midtveis i begge omgangene, der regelverket fra Norges Fotballforbund tilsier minimum 28 grader.


Tiller-dobbel i 2011

Selv om Strindheim TF og daværende Tillerbyen møttes i seriesammenheng sist gang i 2017, er det hele åtte år siden selve Tiller var i aksjon mot de blågule.

I 2011-sesongen var begge klubbene i samme avdeling i Fair Play-ligaen (2. divisjon), og der vant gutta fra Tiller begge oppgjørene.

På den gang Tonstad kunstgress vant Tiller overlegent 3-0, mens det ble 2-1-seier på bortebane.


Knepen seier i forrige runde

Strindheim TF startet årets sesong som nyopprykket fra 4. divisjon, og de fikk en pangåpning på de to første rundene med ingen baklengsmål og seks poeng.

Så gikk det litt både og. De gikk fra å tape 0-1 for Melhus på hjemmebane til å slå Orkla på bortebane med samme sifre.

På sine fem siste kamper står de med én seier, som kom i forrige serierunde. Borte mot Verdal var Strindheim TF hakket hvassere og vant 2-1, noe som har ført dem kun tre poeng bak Tiller på tabellen.


Solid bortestatistikk

Tiller kommer til dette oppgjøret med en god treningsuke bak seg. Laget har hatt tre uker sommerferie med et godt egentreningsprogram etter forrige serierunde. Der tapte blåtrøyene 1-0 for serieleder Ranheim TF 2, som var det første nederlaget på sju kamper.

Dette var også Odin Thiago Holms siste Tiller-kamp for denne gang, da låneavtalen med Vålerenga opphørte.

Tiller har ikke tapt på bortebane siden 22. april mot Kolstad, som endte 3-0 til rødtrøyene. En imponerende statistikk som laget håper å forsterke ytterligere på lørdag.

Simon Hustad Evjen og Mats Langmo Karlstrøms mannskap ligger nå på 5. plass på tabellen, kun seks poeng bak toppen. Til andre enden av tabellen er det ni poeng ned til første nedrykksplass.


Kvalvær og Ulstad tilgjengelige

Det er varslet noen endringer i kamptroppen mot Strindheim TF. Der finner vi etter alt å dømme nysigneringen Even Rogstad Kvalvær, som har gjort sine saker bra på treningsfeltet den siste tiden.

Noen spillere sliter med småskader etter sommeren som det vil bli tatt en siste test på før kampstart. Fra før er Jonas Uran Rønning ute i noen uker til, men på den gledelige siden er midtbanekollega Kjartan Ulstad tilbake for fullt og er tilgjengelig for seleksjon.

I tillegg er angriper Espen Amandus Mathiassen tilbake i lett trening. Han er nå kun et par uker unna å være kampklar.


Tillers kamptropp:
Offentliggjøres på Twitter før kampstart.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert avIdrettenOnline