Tiller 5 - 1 Strindheim

Postet av Marius L. Larsen den 21. Mai 2019

TOBB ARENA SØR (TILLER): Kvinnelaget seiret stort i den antatte toppkampen mot Strindheim foran 174 tilskuere mandag kveld.

En fryktet kvartett i Sandra Aardahl Gulstad (t.h.), Victoria Sande Petersen, Thale Hinsverk og Lise Finsrud. Disse hadde en stor dag på jobben mot Strindheim.

De blåkledde fra Tillerbyen gikk rett i strupen på Strindheim i åpningsminuttene. Gjestene fra Leangen ante ikke hva som traff dem; man skulle nesten tro at noen hadde speidet på treningene deres.

Etter bare seks minutter smalt det i nettmaskene bak gjestenes keeper. Kaptein Andrea Holm Aune fintet seg forbi Strindheims venstreside og la perfekt inn til Lise Finsrud på bakre stolpe, som fra fem meter knescoret (!) ballen i mål til 1-0.

Og publikum hadde ikke rukket å sette seg igjen før et nytt jubelbrøl runget på tribunen. Sandra Aardahl fikk en perfekt stikker i bakrom, og hun prikket lekkert ballen forbi keeper med utsiden av høyrefoten og i lengste hjørne.

Gulstad og Hinsverk herjet

Men Tiller var ikke ferdige ennå.

I det 17. spilleminutt sto det 3-0 i målprotokollen. Gulstad satte på turboen og fosset forbi Strindheims bakre rekke før hun hadde bare keeper igjen, og fra skrått hold hamret hun inn vertenes tredje for kvelden.

Etter en halvtime fikk Tiller to nye store muligheter. Først ved Gulstad som ikke klarte å overliste keeper, før Sande Petersens forsøk alene med Strindheims sisteskanse ble også reddet.

Thale Hinsverk kunne ha nærmest punktert kampen rett før pause, da hun snappet ballen fra forsvaret og kom alene med keeper, men satte ballen utenfor lengste stolpe etter å ha rundet målvakten.

Rett før kunne også Strindheim ha redusert etter et hjørnespark, men skuddforsøket fra åtte meter traff nettveggen.

Fortjent økning av ledelsen

Tiller fortsatte å kjøre kampen også etter sidebytte. De vartet opp med særdeles godt angrepsspill og en horde av store målsjanser.

Det hadde ikke mange minutter før Gulstad var på ferde igjen, men skuddet fra skrått hold ble avverget av keeper.

Rett etterpå klinket Marie Methi til med et langskudd som snek seg like utenfor stolpen.

Og kort tid etter at Mari Kristine Viks styring fra 12 meter skled av foten og havnet utenfor, ble det endelig ny jubel. Hinsverk var nok en gang en strålende arkitekt, og Holm Aunes bredside fra kloss hold sendte Tiller i en firemålsledelse.

I det 73. minutt økte Kaisa Øien Aune til 5-0 fra straffemerket, før en feil i bakre rekker førte til at Strindheim reduserte åtte minutter før slutt.

Flere mål ble det ikke, og Tiller kunne dermed innkassere sin femte strake seier i 3. divisjon.

NB! Hele 174 tilskuere tok turen til TOBB Arena Sør denne kvelden. Det er en ny rekord for en seriekamp i kvinneklassen i Tiller Fotball. Forrige rekord var rett i underkant av 150 tilskuere mot Utleira i 2017-sesongen.

Neste kamp for flesteparten av spillerne er J19-NM-kampen borte mot Utleira fredag 24. mai kl.18.00.

Neste seriekamp i 3. divisjon er borte mot Malvik mandag 27. mai.