G19: Tiller 2 - 1 Verdal

Postet av Marius L. Larsen den 16. Mai 2019

TOBB ARENA SØR (TILLER): Tillers juniorer burde avgjort kampen mot Verdal lenge før. Det ble etter hvert de forspilte sjansers kamp, men heldigvis endte det med blå jubel til slutt.

G19-1 fortsetter å spille god fotball og samtidig få resultater. Her fra en tidligere kamp i år.

Etter en rotete start tok Tiller mer og mer over banespillet. Det var få sjanser det første kvarteret, men to ganger var ballen i mål i hver sin ende av banen. Begge ganger ble det avblåst for offside.

Corner og mål

På sin sjette corner skulle Tiller endelig få nettsus. Magnus Kristoffersens innlegg skrudde inn i det lengste hjørnet, og ballen fikk en ekstra stuss av Jonathan Smerkerud Frønes før den hang i nota. 1-0.

Etter scoringen ble det lite finspill og mye kriging på midtbanen. De blå kjempet som løver for å nekte fysisk robuste verdalinger adgang til herlighetene. Et mislykket innlegg fra bortelaget havnet i tverrliggeren, og det var det nærmeste Verdal var før pause.

Tiller fikk en kjempemulighet til å øke ledelsen i omgangens siste spilleminutt. Roy Nzui Sneisen spilte gjennom Magnus Kristoffersen på venstresida. Avslutningen fra skrått hold snek seg dessverre på feil side av stolpen.

Solid etter pause

I andre omgang var Tiller det klart beste laget. Allerede i åpningsminuttene var hjemmelaget farlig frampå ved flere anledninger. Frønes var nær ved å omsette et innoverskrudd frispark fra Kristoffersen i scoring, men traff ikke ballen. Like etter sto flere i kø for å øke ledelsen. Verdal fikk klarert, men en ball som virket tapt for Tiller, ble hentet inn av Frønes ved mållinjen. Han serverte Fredrik Olufsen men en flott 45-grader, og Olufsens skudd var utagbart for Verdals keeper. 2-0 var fullt fortjent.

Tiller fortsatte kjøret mot Verdals mål, men misbrukte en rekke megastore sjanser. Helt mot spillets gang var det Verdal som fikk nettkjenning. Reduseringen var tung å svelge i en periode hvor alt egentlig var helblått.

Tiller lot seg imidlertid ikke stresse av Verdals scoring. Laget fortsatte å true nordtrønderne. Sneisen dro seg fri fra to oppassere, men skuddet gikk rett utenfor mål. Sondre Vinjevolls skudd fra 20 meter mot et keepertomt mål, ble reddet på streken. Kristoffersen dunket ballen i tverrliggeren fra 12-13 meters hold. Flere mål ble det imidlertid ikke. Tiller spilte klokt mot slutten av kampen og sikret tre viktige poeng.

Med onsdagens seier er Tiller på 5. plass i 0. divisjon, med én kamp mindre spilt enn alle lagene foran seg. Med seier i hengekampen, inntar laget andreplassen bak Strindheim. De seks øverste lagene etter vårsesongen spiller egen toppserie til høsten. Dette målet er nå innenfor rekkevidde for Tiller-juniorene som har imponert så langt i den gjeveste G19-serien.