G19: Tiller 5 - 4 Byåsen TF

Postet av Marius L. Larsen den 9. Mai 2019

TOBB ARENA SØR (TILLER): Tillers juniorer tok en sterk seier mot ubeseirede Byåsen Toppfotball onsdag kveld.

Tre målscorere fra høyre: Fredrik Meland Johnsen, Roy Nzui Sneisen og Jonas Krokstad Aune. Til venstre assistent Magnus Kristoffersen. Bildet er fra en tidligere kamp i år.

Tiller produserte en rekke målsjanser i første omgang, men klarte bare å omsette to av dem i scoring. Allerede etter fem minutter kom den første. Jonas Krokstad Aunes langpasning endte hos Magnus Kristoffersen på venstrekanten. Inne foran mål fant Kristoffersen kveldens spiss Jonathan Smerkerud Frønes, som satte ballen kontant i mål.

De neste ti minuttene var helblå med flere store sjanser, men det var gjestene fra Byåsen som skulle få nettkjenning på sin aller første avslutning på mål. Et langskudd gikk over keeper Lars Smemo og endte i nettmaskene. Ikke fortjent etter spill og sjanser, men Tiller ventet ikke mange minuttene før laget tok ledelsen igjen. Etter corner fra Andreas Fredagsvik Tran endte ballen i beina til Jonas Krokstad Aune som klinket til fra 12 meters hold. 2-1.

I det 22. minutt var Byåsen svært nær utligning. Etter en corner ble det stangskudd og flipperspill innenfor femmeteren. Heldigvis fikk hjemmelaget klarert. Kort tid etter var Tiller farlig frampå da to blå fikk mulighet til å øke ledelsen fra 80 centimeters hold. Ballen nektet imidlertid å ta turen over streken.

Mot slutten av omgangen tok Byåsen over banespillet. Slitne Tiller-spillere ble løpende litt imellom, men Byåsen klarte aldri å skape nevneverdige målsjanser før pausesignalet lød.

Neglebiting tross stor ledelse

I det 52. minutt havnet ballen i Tillers mål, men linjedommer vinket offside. Kanskje var nettsuset et forvarsel. Tre minutter senere var Byåsen frampå igjen, og plutselig var stillingen 2-2. Etter målet tok gjestene over initiativet i kampen, men Tiller forsvarte seg mesterlig. Da kampen sto og vippet, ble Roy Nzui Sneisen beordret ut på banen. Han hadde ikke spilt mange minutter før han headet en corner fra Andreas Fredagsvik Tran kontant i mål. 3-2

Tjue minutter før slutt serverte Andreas Fredagsvik Tran kampens første perle da han banket et frispark fra 17 meter i vinkelen. Et kvarter senere kom den neste perlen. Fredrik Meland Johnsen dro av et par Byåsen-spillere og sendte i vei et langskudd fra 30 meter, som slo ned i hjørnet bak keeper. En fantastisk prestasjon. Før dette burde Tiller kanskje også hatt et straffespark etter at Tran ble lagt i bakken.

Med 5-2 seks minutter før full tid, tenkte nok mange at kampen var avgjort. Men det skulle bli neglebiting de siste minuttene. I det 86. minutt gikk et hardt Byåsen-innlegg fra høyresida i bue over Lars Smemo og i mål. 5-3. To minutter på overtid ble gjestene så tildelt straffespark, og reduserte til 5-4. Heldigvis var det ikke mer tid igjen, og Tiller kunne juble for tre poeng.

Byåsen hadde vunnet alle sine seriekamper denne sesongen, før møtet med Tiller. Seiersrekka stanset på TOBB Arena Sør. Hjemmelaget burde avgjort denne kampen tidligere, men litt spenning i sluttminuttene tåles vel så lenge det ender med seier!