Før NM-kampen: Trygg/Lade - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 30. Apr 2019

Tiller gjester Ladesletta i 1. runde i NM menn onsdag kveld.

Blir det nye jubelscener onsdag kveld?


SK Trygg/Lade - Tiller IL
   1. runde Norgesmesterskapet menn
   Onsdag 1. mai 2019 kl.18.00
   OBOS kunstgressbane (Lade)

Værvarsel til kampstart ifølge yr.no:
   Regn, 5 grader, lett bris

Vi følger kampen direkte på Twitter


De blåkledde fra Tillerbyen tar den relativt korte turen til idrettsanlegget på Lade denne onsdagen, der det handler om vinn eller forsvinn - bokstavelig talt.

Det står om 2. runde i NM, der prisen kan være en hjemmekamp mot eliteseriemotstand. Men da må Trygg/Lade beseires, og det er langt fra en kasteball i systemet.


Opprykksfavoritt og serieleder

Hjemmelaget fra Lade spiller denne sesongen i 4. divisjon avdeling 2. De rykket ned fra 3. divisjon etter omleggingen i 2016, men er i år en av de absolutte favorittene til å komme tilbake til nivå fire med tidligere Rosenborg-spiller Steffen Iversen som spillende trener.

De har innledet årets serie med tre strake seiere. Først ble det 4-1-seier over KIL/Hemne før de slo nylig nedrykkede Tynset 2-1 på bortebane. I forrige runde ble det tre nye poeng i 2-1-seieren over nyopprykkede Svorkmo.

Hvittrøyene havnet i 1. runde i NM ved å komme seg gjennom to kvalifiseringsrunder. Det ble en relativt enkel 6-1-seier over Ørland i den første, og de slo ut noe overraskende Strindheim TF 2-1 i den andre.


To tap på rad

Klubbene har aldri møttes før i NM-sammenheng, men det har lagene - om vi kan kalle det.

Trygg/Lade og den gang Tillerbyen møttes først i første kvalifiseringsrunde i 2016, og det skulle bli en nervepirrende kamp på Strindheim kunstgress. Ruben Rostille sørget for en tidlig 1-0-ledelse, men vertskapet snudde kampen i andre omgang.

Erik Brækken kvitterte på overtid og sendte oppgjøret ut i ekstraomganger. Der ble det ingen nettkjenninger, så det hele måtte avgjøres på straffespark.  Det endte med et blått tap.

Senest i fjor var det duket for et nytt kvalifseringsoppgjør, denne gang i 2. runde på Tempe kunstgress.  Her spilte blåtrøyene en av sesongens svakeste kamper og tapte 3-0.

Alle gode ting er tre?


Reglement - kjekt å vite

Kampen mot Trygg/Lade er en utslagsrunde. Det betyr at det må kåres en vinner.

Slik spilles den:
* kampen varer i 2 x 45 minutter
* står det uavgjort etter full tid, er det 2 x 15 minutter ekstraomganger
* står det uavgjort etter ekstraomganger, er det straffesparkkonkurranse, fem forsøk hver før eventuelt en og en

Vinneren er klar for 2. runde.


Tre seiere på fire dager

Gutta fra Tiller kommer til NM-kampen med fornyet selvtillit etter en solid poengfangst de siste dagene.

Etter to strake tap i Norsk Tipping-ligaen med flere utilgjengelige spillere, løsnet det endelig i  andrelagets 6-0-seier over Sverresborg 2 i 6. divisjon.

Deretter ble det en veldig  fortjent 2-0-seier over et godt Orkla-lag, der 220 tilskuere fikk se at Espen Johnsen ble årets første målscorer og Oskar Stølans suser fra 25 meter er en kandidat til årets mål.

Hvetebrødsdagene ble foreløpig avsluttet med en  1-0-seier over Leksvik på nivå sju.


Killingberg ventet tilbake

Til utslagsoppgjøret mot Trygg/Lade er det optimisme i spillergruppa med hensyn til skadeutfordringene laget har hatt den siste tiden.

Gard Ragnar Killingberg, som måtte melde avbud til Orkla-kampen grunnet sykdom, er ventet tilbake og dermed klar til kamp.

Fremdeles hersker det usikkerhet med kvartetten Magnus Bjerke (ankel), Odin Thiago Holm (kne), Kjartan Ulstad (ankel) og Sondre Bondø Garstad (lyske).


Tillers kamptropp:
Offentliggjøres på Twitter før kampstart.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline