G19: Steinkjer 3 - 4 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 24. Apr 2019

GULDBERGAUNET STADION (STEINKJER): Tiller er videre til 2. runde i G19-NM etter en høydramatisk kamp onsdag kveld.

Magnus Kristoffersen (i midten) ble tomålsscorer i cupkampen. Her fra en seriekamp tidligere i år.

Eima etter 4-3-seieren i 3. divisjon kvinner kjentes fremdeles da gutta ankom Guldbergaunet, og seierslukta hadde ikke rukket å legge seg før dejá vú fant sted.

Men først om kampen.

Den startet jevnt, der hjemmelaget begynte å ta litt mer over da Tiller feilet med pasningsspillet. Etter 20 minutter fikk de kampens første store mulighet, men Jonas Krokstad Aune fikk avverget et innlegg via stolpen (!) og til hjørnespark.

Livlige Frønes skaffet luke

Men så smalt det - Tillers vei.

I det 27. spilleminutt vartet Jonathan Smerkerud Frønes opp med en aldri så liten lekkerbisk. Angrepsspilleren dro seg fri fra to motspillere og banket ballen kontant i korthjørnet til 1-0.

Steinkjer prøvde å svare raskt, men Tiller var både heldige og dyktige som unngikk utligning i noen kaotiske minutter.

Fem minutter før pause pekte dommeren på straffemerket da Frønes opplever dagens klareste felling. Magnus Kristoffersen var iskald og satte inn 2-0 fra ellevemetersmerket.

Steinkjer utlignet

Men omgangen var ikke over.

To minutter på overtid ble ballen sparket ut av begge hendene til Tiller-keeper Lars Smemo i en røff duell, men dommerteamet ville ikke høre på Tillers gode protester da Steinkjer reduserte til 1-2.

Andre omgang startet med et massivt Steinkjer-press, der de hadde et par skuddmuligheter som snek seg utenfor stolpene.

Sjanser hadde også Tiller, men Kristoffersens to forsøk ville ikke innenfor de hvite stengene.

I det 57. spilleminutt utlignet gultrøyene til 2-2. Et langt framspill endte med en duell mellom Steinkjers spiss og Smemo, der førstnevnte vant duellen og fikk nettsus.

Midtbaneelegant som servitør og punkterer

Dog tok det ikke mange minutter før Tiller var tilbake i ledelsen. Markus Sitouze Danielsen spilte fri Sondre Vinjevoll som fant Kristoffersen femogførti, og han gjorde ingen feil da han banket ballen i mål til 3-2.

I det 73. minutt var ledelsen doblet igjen. En solid gjenvinning av Andreas Fredagsvik Tran sendte Danielsen alene med keeper, og midtbaneeleganten hamret ballen i nettmaskene til en stor blå jubel både på banen og tribunen.

Seks minutter før slutt reduserte Steinkjer til 3-4 på et skudd fra kloss hold, men Tiller holdt unna på overtid og sikret seg et fantastisk avansement til 2. runde i Norgesmesterskapet!

Nå gleder vi oss til oppsettet kommer...