Steinkjer 3 - 4 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 23. Apr 2019

GULDBERGAUNET STADION (STEINKJER): Kvinnelaget havnet tidlig under, utlignet to ganger og vant toppoppgjøret ett minutt før slutt.

Her jubler Synne Bye-Andersen for reduseringen til 1-2 i første omgang.

De blåkledde fra Tillerbyen opplevde et heltent hjemmelag som åpnet med skudd i tverrliggeren og like utenfor lengste stolpe i åpningsminuttene.

Men Tiller hang med. Synne Bye-Andersen fikk en stor mulighet på et skudd fra 14 meter, men keeper reddet forsøket. Rett etterpå holdt vertene på å knote det til i bakre rekker, og de fikk med nød og neppe klarert ballen vekk fra farlig sone.

Tiller-keeper Marthe Jakobsen måtte deretter i aksjon to ganger, og et varsku hadde kommet. I det 22. spilleminutt kontret Steinkjer med en lang bakromspasning, og alene med Jakobsen sto det dermed 1-0 i favør gultrøyene.

Tre minutter senere gikk det fra vondt til verre, da Tiller fikk bare delvis klarert et hjørnespark. Ballen kom inn i feltet igjen, og fra ti meter sto en gulkledd spiller mutters alene som stanget inn 2-0.

Fra 40 meter og rett i mål

Men Tiller svarte. Kontant.

Kort tid etter 2-0-scoringer, reduserte Synne Bye-Andersen etter å ha kommet alene med keeper, takket være et solid press fra angrepsmakker Sandra Aardahl Gulstad.

Ni minutter før pause kom kanskje dagens scoring på Guldbergaunet. Et frispark fra nærmere 40 meter ble hamret knallhardt i mål fra Kaisa Øien Aune, og med 2-2 i målprotokollen var lagene like langt i det man tok en velfortjent pust i bakken.

Hinsverk utlignet umiddelbart

Andre omgang startet med et voldsomt Tiller-trykk.

Spesielt var duoen Gulstad-Thale Hinsverk giftig. Førstnevnte skjøt like utenfor lengste stolpe etter å ha kommet skrått mott keeper, mens Hinsverk fyrte en ball like over mål fra nært hold.

Allikevel var det Steinkjer som fikk det neste nettsuset. En sløv tilbakepasning mot Jakobsen førte til at Steinkjer snappet ballen, rundet sisteskansen og satte ballen i det tomme buret til 3-2.

Men Tiller nektet å gi seg.

46 sekunder senere ble det mål igjen - til 3-3! Et strålende forarbeid av Andrea Holm Aune og Marie Methi sendte livlige Hinsverk mot mål, som skled inn utligningen på bakre stolpe.

Øien Aune straffet Steinkjer

Og vi var ikke helt ferdig ennå.

Tiller fortsatte å male på med mye ballinnehav og diktering av spillet, mens hjemmelaget satset på kontringer.

Vilde Winge Kristiansens perfekte volleyskudd fra 15 meter etter et hjørnespark ble godt reddet av Steinkjers keeper, og flere dødballer holdt på ramle Tillers vei.

Men ett minutt før slutt fikk Tiller tildelt straffespark da en Steinkjer-spiller handset, og Øien Aune var like sikker som mai, du skjønne milde og fikset en 4-3-ledelse til blåtrøyene.

Dramaet var imidlertid ikke over før det faktisk var over.

Tre minutter på overtid fikk Steinkjer et hjørnespark, og de sendte alle opp. Ballen havnet bakerst i feltet, der en Steinkjer-spiller skjøt i stolpen og ut før dommeren endelig blåste for full tid.

Tiller vant dermed toppoppgjøret på bortebane, etter en krigersk innstilling gjennom samtlige 93 minutter.

De kan glede seg over full pott på de to første serierundene, men ingen mulighet for å hvile. Neste seriekamp i 3. divisjon er hjemme mot Namsos søndag 5. mai kl.14.00.