Før kampen: Kolstad - Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 21. Apr 2019

Tiller gjester Kolstad i den andre serierunden mandag ettermiddag.

Fjorårets Tillerbyen hadde suksess på Huseby i fjor. Får vi se det samme på mandag?


Kolstad Fotball - Tiller IL
     2. serierunde
     Norsk Tipping-ligaen avdeling 5
     Mandag 22. april 2019 kl.16.00
     Kolstad Idrettspark stor (Huseby)

Værvarsel til kampstart ifølge yr.no:
     Skyfritt, 18 grader, svak vind

Vi følger kampen direkte på Twitter (@tillerherrer)


De blåkledde fra Tillerbyen tar den korte turen til Huseby, Saupstad og Kolstad for å gjeste bydelens flaggskip i et heftig lokaloppgjør på andre påskedag, og det er ventet en fartsfull og spennende kamp mellom to jevnspilte naboer.

I fjor var det en spesiell snuoperasjon publikum var vitne til på banen mellom blokkene. Daværende Tillerbyen lå under 2-1 med få minutter igjen å spille, men et sent vinnermål fra Alpha Doboyou sørget for en sterk 3-2-seier.

Før denne kampen hadde blåtrøyene tapt TV-kampen mot Melhus hjemme på TOBB Arena Sør, og seieren mot Kolstad var starten på ti strake kamper uten tap og en ordentlig klatring på tabellen.

Reprise i år?


"Nye Kolstad"

Kolstad har gjort endringer i løpet av vinteren. På trenersiden har de ansatt Frode Strømsvik, som senest trente Byåsen Kvinnefotball i 1. divisjon for noen år tilbake. Med seg på sidelinja har han fått den tidligere klubbkapteinen Stian Øien.

På spillerfronten har det også skjedd noen endringer. Det mest nevneverdige er signeringen av den tidligere Ranheim-spilleren Thomas Rønning.

På laget finner vi også tidligere Tillerbyen-spiller Prince Kala, som kan få sine første minutter mot sine gamle lagkamerater etter overgangen før 2018-sesongen - dersom han får spilletid på mandag.


Begge lag tapte første kamp

Ingen av lagene imponerte noe spesielt i forrige serierunde.

Kolstad tok turen til NAMMO Stadion og Raufoss for å kjempe mot områdets nest beste spillere, og det var et tett og jevnt oppgjør med 0-0 til pause.

I andre omgang scorte det nyopprykkede laget to raske scoringer, og selv om Kolstad reduserte mot slutten, ble alle poengene igjen i Toten-distriktet.

Tiller tok imot nylig nedrykkede Nybergsund på TOBB Arena Sør. Til tross for Tiller-dominans i store deler av kampen og med hele 238 tilskuere på tribunen, ble det et svient 0-1-tap fire minutter på overtid.


Ta turen til Huseby!

Blåtrøyene opplevde nærmest en folkefest i serieåpningen forrige helg, som for øvrig var lagt i starten av påskeferien. Nå håper gutta på ekstra mange blå supportere som tar den relativt korte turen til nabobydelen litt lenger vest.

For de som ikke har rukket seg hjem fra påskefjellet, så vil kampen som alltid oppdateres på det sosiale mediet Twitter.

Men denne sjeldne gang fra herrelagets konto (@tillerherrer) grunnet kvinnelagets kamp senere på kvelden.


Mathiassen ute - Johnsen tilbake?

Tiller kommer til Huseby med mål om å ta tre poeng, og det har vært en revansjelysten gjeng på treningsfeltet den siste uken, til tross for påskeferiens inntog.

Allikevel er det et par nye bekymringer på skadefronten.

Angriper Espen Amandus Mathiassen har slitt med en lyskeskade siden i fjor høst. Han spilte på overtid i åpningsrunden forrige helg, og i samråd med medisinsk ansvarlig, vil han nå være ute resten av vårsesongen for å bli helt frisk til høsten. Det er foreløpig usikkert om han trenger operasjon.

Samtidig er Kasper Røe ute med en liten strekkskade.

Odin Thiago Holm pådro seg en lettere kneskade halvveis i andre omgang mot Nybergsund, og måtte forlate banen. Han vil nå bli testet tett opptil kampstart.

Fremdeles er kaptein Magnus Bjerke og Kjartan Ulstad (begge ankel) usikre til kamp, men på den gledelige siden er Espen Johnsen tilbake fra sin skulderskade som han pådro seg tidlig i mars.

Johnsen er ventet å gå inn i kamptroppen på mandag.


Dette gir følgende oversiktsbilde:
Espen Mathiassen - 3 måneder (lyske)
Robin Hermanstad - 2 måneder (ankel)
Kasper Røe - 1-2 uker (lårstrekk)
Odin Holm - usikker (kne)
Magnus Bjerke - usikker (ankel)
Kjartan Ulstad - usikker (ankel)


Tillers kamptropp:
Offentliggjøres på Twitter før kampstart.


0 Kommentar

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Kategori

Levert av IdrettenOnline