Postet av Marius L. Larsen den 29. Mai 2018

EXTRA ARENA (RANHEIM): Langskuddenes festaften ble vunnet av de hvitkledde fra Tillerbyen.

Sandra Aardahl Gulstad (nr tre fra høyre) åpnet scoringsshowet.

Forholdene lå godt til rette der nede i fjæra. Ranheim med sine tidligere stjerner fra Toppserien, Tiller med et ungt pågangsmot. Over 20 grader og med et lite skydekke over den glinsende sola førte til at en herlig maikveld var i vente.

Og denne herlige maikvelden var det Sandra Aardahl Gulstad som startet. Hun raidet oppover høyresiden og så at Ina Sofie Rokne var i boksen, men det innlegget ble kanskje litt for hardt og upresist. Så hardt med stigende kurve og liten vinkel at innlegget - eller var det rett og slett et skudd? - havnet over keeper og rett i lengste hjørne til 0-1.

Selv om Tiller hadde trykket mot Ranheims mål, var det vertskapet som utlignet til 1-1 på et godt angrep etter 20 minutter. Et hardt innlegg fra deres venstreside ble stanget i mål fra ti meter, men stillinga skulle ikke vare lenge.

Fire minutter senere var fjorårets (og snart årets?) toppscorer Victoria Sande Petersen frampå. Alene med keeper var hun like rolig som en måseunge og satte ballen kontant i lengste hjørne til 1-2.

En liten dupp

Etter en drøy halvtime måtte Tiller-keeper Marthe Jakobsen i aksjon. Et kort hjørnespark endte med et skudd fra 14 meter, men den signalgrønne sisteskansen var lynraskt nede til sin høyre side og reddet forsøket med en fantastisk enhåndsredning.

Men ikke lenge etterpå måtte Jakobsen innse at en ny Ranheim-utligning var et faktum. Et hardt frispark fra bortimot 30 meter fikk en spesiell stigning, der ballen gikk over Tillers årvåkne målvakt og i lengste kryss til 2-2.

I stedet for å deppe over at de ikke klarte å holde på ledelsen to ganger, gikk Tiller rett i strupen på Ranheim etter sidebytte. Andre omgang var ikke mange minutter gammel da Aardahl Gulstad sendte Tiller nok en gang i føringen med et realt duppskudd kun årets VM-ball verdig.

42 meter

Tiller var virkelig på hugget i minuttene som fulgte, men det var Ranheim som utlignet for tredje gang etter 62 minutter. Alene med Jakobsen fikset vertene 3-3 på et lekkert bueskudd fra skrått hold.

Men kampen var langt fra ferdig. Tre minutter senere fikk Tiller frispark fra 42 meter. Dirigent Kaisa Øien Aune stilte seg opp, tok fart og bare KLEMTE BALLEN I KRYSSFESTET OG I MÅL - fra toogførti lange meter!

Huh.

4-3 i favør gjestene fra sørsida, men her var det fortsatt tid igjen. Ranheim kjørte kampen i perioder mot slutten, men det var Tiller som til slutt var farlig.

Farlig effektiv.

I det 79. spilleminutt var Thale Hinsverk dyktig da hun serverte Celine Kleiven Vevle på sju meter, som bredsidet ballen i lengste hjørne til 5-3.

Sjøfolket prøvde å sette inn en sluttspurt, men spillerne fra City Syd-land forsvarte seg heroisk og kunne til slutt juble over nok en knallsterk trepoenger.

Neste oppgjør er hjemme mot Verdal mandag 4. juni kl.20.00.