Tiller 5 - 1 KIL/Hemne 2

Postet av Marius L. Larsen den 22. Mai 2018

TOBB ARENA SØR (TILLER): Tiller leverte en første omgang i en annen divisjonsklasse, og dermed var standarden satt mandag kveld.

Jubel etter Andrea Holm Aunes suser fra 30 meter.

De blåkledde fra Tillerbyen ble møtt av et solid mannskap fra KIL/Hemne denne kvelden, og selv om det også ble bekreftet av gjestenes trenerteam som sa at de aldri har stilt bedre lag i 3. divisjon før, var det både et helblått og heltent Tiller-lag på motsatt halvdel.

Etter noen dvaske åpningsminutter der gjestene fra Kyrksæterøra hadde ballen mest, tok vertene mer over. Først var Ina Sofie Rokne farlig frempå ved et smart innlegg fra venstre, men ballen gikk forbi alt og alle.

Kort tid etterpå satte hun ballen i mål, men ble avblåst for offside.

Og da hun prøvde å gjøre alt selv, men skuddet fra kloss hold ble blokkert i siste liten, begynte man kanskje å tenke at dette var en slik dag.

Ro(c)kne og PANG Aune

Men neida. Det skulle endre seg etter 21 minutter.

Rokne, angrepsspilleren med navnet sitt på skoene - der vi bestemt mener at hun mangler bokstaven C i etternavnet - banket ballen høyt i mål etter å ha kommet alene med keeper takket være en strålende pasning fra Andrea Holm Aune.

Fem minutter senere smalt det igjen i nettmaskene, og denne gangen med et u-ordinært sus. Sara Bye-Andersen fant Holm Aune med et tidlig innkast, der Holm Aune vendte seg innover i banen og bare hamret til - PANG! - og 2-0 fra nærmere 30 meter.

Et klokkerent treff uten tidsavbrudd.

Synnes servitørskole

KIL/Hemne 2 vet kanskje ikke hva som traff dem, men det var noe spesielt med dette Tiller-laget denne mandagskvelden.

For i det 32. spilleminutt var hun frempå igjen. Hun som stadig overrasker med sin eminente ballteknikk, og fremdeles ikke har den C-en på skoene sine. Et fantastisk innlegg fra Synne Bye-Andersen ble lekkert tatt ned av Rokne på ti meter før hun på andre berøring satte kontant inn 3-0 i lengste hjørne.

Tiller malte på som noen småsinte katter mot pause, og det var slettes ikke ufortjent da Celine Kleiven Vevle, en baronesse i lufta blant fugler, fluer og fly, stanget inn 4-0 i duell med keeper og to forsvarsspillere (!) etter nok et perfekt innlegg av servitør og snart mesterkokk Synne Bye-Andersen.

Publikumsfavoritten imponerte

Det skal slettes ikke sies at andre omgang ble en uselvisk sjarmøretappe.

KIL/Hemne 2 gikk rett i strupen på blåtrøyene etter sidebytte, og etter 62 minutter var det deres tur til å få et drømmetreff fra rundt 25 meter, helt oppe i lengste hjørne - på linje med Holm Aunes 2-0-scoring. Dere skal ha for den, altså.

Men hjemmelaget hadde ikke gitt seg ennå.

Gjennom andre halvdel av andre omgang kjørte de på med flere gode sjanser. Tonje Gravdal sa før kampen at hun hadde stilt inn finsiktet, men muligens var det et par skylapper rundt avtrekkeren.

Sandra Aardahl Gulstad hadde løpt seg fri til flere gode målsjanser, men hun kunne endelig juble i det 77. spilleminutt. Et knallhardt innlegg - eller var det skudd? - gikk via keeper og rett i mål fra skrått hold, og dermed 5-1.

Den livlige og alltid så positive Thale Hinsverk fortsatte å vise seg frem både før og etter Gulstads gulltreff. Hun sprang, stilte noen spørsmål og snappet opp ball som hun enten serverte videre eller løsnet tungskyts mot mål.

En mulig ny publikumsfavoritt, skal man tro de ellers så meningssterke og folkerike Tiller-supporterne.

PS! Keeper Tuva Wessel Tvervåg (14) fikk sin A-lagsdebut da hun ble byttet inn i det 79. spilleminutt. En sterk redning en-mot-en helt på tampen sørget for at det ble en fin smultring.

PPS! Mia Bjerkan måtte forlate banen etter bare fem minutter grunnet et overtråkk. Det skal ikke være snakk om en alvorlig skade.

Neste seriekamp er borte mot Ranheim mandag 28. mai kl.19.30.

Samtidig skal flesteparten i aksjon i J19-NM-oppgjøret hjemme mot Byåsen KF torsdag 24. mai kl.19.00.