J16: Herd 0 - 4 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 23. Okt 2017

AMFI MOA STADION (ÅLESUND): Tiller leverte festfotball mot Herd - nå skal de spille NM-finale!

De blåkledde fra Tillerbyen hadde slagplanen klar. Det var kun ett mål i sikte; nemlig en NM-finale i Telenor Arena, og gjett om drømmen skulle bli oppfylt denne søndagen.

I oppgjøret mot Herd gikk Tiller rett ut av startblokkene og stormet i angrep. I løpet av de første ti minuttene hadde de flere halvsjanser, deriblant en stor en fra kaptein Andrea Sivertsen Broholm, men skuddet fra nærmere 30 meter snek seg like over tverrliggeren.

I det 11. spilleminutt skulle det derimot bli jubel blant de svært mange tilreisende fra Trøndelag. Et flott angrep endte med at Lise Finsrud løp seg fri på venstresiden, slo knallhardt inn i feltet til en Synne Bye-Andersen på stormløp, og sistnevnte styrte inn 0-1 fra kloss hold.

Herd var alltid småskumle på sine overganger og dødballer, men Tillers forsvarsfirer samt keeper Matilde Bolghaug var årvåkne på det som kom.

Berg-Johansen fyrte av

Tiller tok også over kommandoen etter sidebytte, og i det 54. spilleminutt kunne Marie Methi ha doblet ledelsen etter et perfekt forarbeid av Siri Berg-Johansen, men skuddet fra 12 meter gikk rett over tverrliggeren.

Sekunder senere ble Bye-Andersen avblåst for offside, og da Berg-Johansen lurte offsidefella, havnet hennes forsøk alene med keeper via vertenes sisteskanse og like utenfor nærmeste stolpe.

Men så, i det 59. minutt, ble det så aldeles ikke stille i fjøset. Berg-Johansen stilte seg tillitsvekkende opp på et frispark fra 17 meter, og hun hamret inn 0-2 i lengste vinkel på det lekreste vis.

To x kapteinen

Det var Tiller som styrte det meste utover i andre omgang, og ni minutter før slutt ble det klart at Tiller skal til Telenor Arena neste måned.

Et hjørnespark fra Emilie Joramo ble halvveis klartert og deretter gjenvunnet av samme spiller. Hun fintet seg så innover mot femmeteren og fant Broholm førtifem grader ut, som banket inn 0-3 fra tretten meter.

Fem minutter før slutt ble det meste komplett da Vilde Winge Kristiansen tvang Herd til å gjøre feil i bakre rekker. Broholm snappet opp ballen på 25 meter og satte iskaldt inn Tillers fjerde scoring for dagen bak en keeper på halvdistanse.

DERMED SKAL TILLER SPILLE CUPFINALE 17. november kl.13.00 i Telenor Arena mot Stabæk.

Vi gratulerer med en fantastisk og historisk finaleplass!

J16: SK Herd 0 (0) - (1) 4 Tiller IL
0-1 Synne Bye-Andersen 11'
0-2 Siri Oline Berg-Johansen 59'
0-3 Andrea Sivertsen Broholm 71'
0-4 Andrea Sivertsen Broholm 75'