J15: Skedsmo 2 - 6 Tiller

Postet av Marius L. Larsen den 25. Sep 2017

VIND KUNSTGRESS (GJØVIK): Tiller er uoffisielle norgesmestere i J15-klassen etter å ha beseiret Skedsmo i Adidas Cup-finalen.

Laget som vant Adidas Cup og kan smykke seg med en foreløpig tittel som norgesmester. Foto: Ellen Sivertsen Broholm.

De blåkledde fra Tillerbyen gjorde seg klare for en heidundrende finale i Adidas Cup etter å ha slått ut sterke Stabæk på straffesparkkonkurranse døgnet i forveien, men det var ikke snakk om slitne bein søndag ettermiddag da finalen ble direktesendt på nett-TV.

Området levde opp til banenavnet sitt, da et ufyselig høstvær med regn, vind og tåke skulle prege hele kampen gjennom, men blåtrøyene visste råd.

Kun sekunder etter avspark stormet Lise Finsrud i angrep, men fra skrått hold gikk ballen like over tverrliggeren.

Trønderne satte standarden, selv om Skedsmo var småskumle på innlegg og dødball innledningsvis, for i det sjuende spilleminutt smalt det i nettmaskene. Et godt slått hjørnespark fra Marie Methi flakset fram og tilbake i feltet før Emilie Joramo skled inn 0-1 for blåtrøyene.

Publikum skapte liv og røre

Tre minutter senere var ledelsen doblet. Andrea Sivertsen Broholm hamret inn 0-2 via keeper fra 19 meter, men Skedsmo ga seg ikke med en gang.

Nye tre minutter gikk da hvittrøyene reduserte på merkelig vis. Et langskudd fra 25 meter skiftet retning og ble styrt i mål av en annen hvitkledd spiller til 1-2.

Men det store Tiller-publikumet fortsatte å mane spillerne fremover i sedvanlig syngende stil, til tross for enda mer regn og tåke. Og om ikke det var nok, så sørget unggutta Marius S. B. og Christian M. for å fyre opp stemningen på sendingen da de tilsynelatende fant en av produksjonens mikrofoner på tribunen.

Vi takker også for hilsen midt under kampen, gutter!

Broholm x 3

I det 22. spilleminutt bestemte Broholm seg for å gjøre det meste selv. Hun snappet ballen midt på Skedsmos banehalvdel, stormet fremover og fintet bort flere motspillere før hun satte ballen i lengste hjørne fra 16 meter til 1-3.

Sju minutter senere la kapteinen på til 1-4 med sin iskalde avslutning fra kloss hold etter en god bakromspasning, og Tiller kunne fort ha ledet mer til pause, men punkteringen skulle komme tidlig i andre omgang.

Seks minutter etter sidebytte satte Louisa Stuedahl inn 1-5 fra skrått hold, og selv om Skedsmo reduserte til 2-5 kort tid etterpå, var dette Tillers dag.

Etter 59 minutter scorte Marie Methi kampens siste mål, og det var ikke hvilket som helst mål. På et frispark fra 20 meter banket hun ballen med strak vrist og kontant i lengste hjørne til 2-6.

Kvarteret før full tid gikk sendingen til OA-TV i svart da de skulle fjerne regndråper på kameralinsa, men rapportene skal ha det til at det hadde svært lite å si:

For TILLER har vunnet Adidas Cup i J15-klassen, et uoffisielt norgesmesterskap å regne!

Vi gratulerer så mye, spillere, trenere og supportere! For en fantastisk prestasjon!

J15: Skedsmo FK 2 (1) - (4) 6 Tiller IL
0-1 Emilie Marie Joramo 7'
0-2 Andrea Sivertsen Broholm 10'