J19-finale: Tiller 0 - 1 Vålerenga

Postet av Marius L. Larsen den 6. Aug 2017

NORWAY CUP (OSLO): Tiller tapte kanskje finalen i Norway Cup, men vant hjertene til de svært mange som så jentene direkte på TV 2.

Fornøyde sølvjenter i Norway Cup. Foto: Marius L. Larsen.

Det var ingen hvilken som helst oppladning etter den svært imponerende semifinaleseieren over Hødd på fredag. Knapt 17 timer etter kampslutt skulle Tiller spille en storslått finale direktesendt på TV 2 sin hovedkanal, for første gang i idrettslagets 101 års lange historie, og foran anslagsvis 500 tilskuere på Ekebergsletta.

I tillegg hadde Tiller Media tatt spontanturen sørover for å overvære denne historiske kampen i glitrende solskinn.

Men finalen mot Vålerengas Elite-jenter var ikke mer enn seks minutter gammel da den skulle ta en spesiell vending. Kaisa Øien Aune var uheldig og kom borti en motspiller på parogtjue meter. Tiril Olsen var sikringsspiller og nådde ballen først rett etterpå, men dommeren blåste korrekt for frispark. I tillegg trakk kamplederen opp det røde kortet, noe Tiller og TV2s kommentatorer syntes var for strengt.

Solide Jakobsen

Men Tiller la seg ikke nedpå av den grunn - så aldeles ikke.

Etter et kvarter kom lynhurtige Sandra Aardahl Gulstad alene gjennom, men forsøket fra skrått hold gikk dessverre en liten meter over mål.

Kort tid senere måtte Tillers solide sisteskanse Marthe Jakobsen ut i aksjon ved to anledninger, men i en-mot-en-duell med Vålerengas angriper reddet hun begge forsøkene på mesterlig vis.

Dessverre kunne hun ikke gjøre noe med scoringen til Oslo-laget fem minutter før pause. Et langskudd steg og steg og gikk rett i mål til 1-0, og Tiller måtte virkelig jobbe enda hardere for utligning i andre omgang.

Redninger på strek

Blåtrøyene stormet i angrep rett etter sidebytte, og Marita Olsens soloshow endte med et skudd fra skrått hold som Vålerengas keeper så vidt fikk reddet til corner.

Få minutter senere kom Vålerenga på en sjelden visitt. Hvittrøyenes angriper rundet Jakobsen, men satte ballen i stolpen før returen gikk via Jakobsen og til side for mål.

Ikke lenge etterpå var Aardahl Gulstad på ferde igjen. Hun passerte enkelt hovedstadslagets høyreback og skjærte innover i banen, men skuddet fra svært skrått gikk via fingertuppene til keeper og strøk lengste stolpe.

I løpet av korte mellomrom kvarteret før full tid opplevde Tiller å få to cornere reddet på strek, og i de siste minuttene var det mye fram og tilbake for etter hvert slitne Tiller-spillere.

Kampen ebbet ut i et finaletap, men gjett om våre jenter imponerte både vårt eget og det nøytrale publikum.

Vi gratulerer jentene med en fantastisk sølvpokal!

J19: Tiller IL 0 - 1 Vålerenga IF Elite