Tre lag videre

Postet av Marius L. Larsen den 3. Aug 2017

NORWAY CUP (OSLO): Tiller opplevde en særdeles stor dag på onsdag, der to nye lag avanserte til nye sluttspillkamper.

G16 jubler over Sondre Vinjevolls scoring. Foto: skjermdump TV 2.

De blåkledde fra Tillerbyen startet den svært omtalte onsdagen med 16-delsfinalen for G13s 7er-lag. Mot Gaular var Tiller farligst frempå selv om det sto 1-1 til pause, men de måtte til slutt se seg slått knepent 3-2.

Ute av Norway Cup for denne gang er også G16s 7er-lag som møtte Hareid i sin 16-delsfinale. Tiller hadde sine muligheter, men det var effektive motstandere det handlet om, da våre gutter tapte 3-0.

To G13-seiere

Bedre gikk det derimot med G13s 9erlag da de møtte Åsane i 32-delsfinalen. Etter en god frokost og et produktivt spillermøte i forveien, fikk blåtrøyene en kjempestart, og det skulle ikke være noen tvil om hvor seieren skulle havne. Tiller vant til slutt hele 5-0, og dermed var det duket for 16-delsfinale senere på kvelden.

Den skulle derimot vise seg å bli mer spennende. Mot Vigør ledet Tiller 1-0 halvveis, men rett etter sidebytte var lagene like langt da Vigør utlignet til 1-1. Men blåtrøyene gravde fram de de hadde på lagerhylla i kjelleren, nektet å legge seg tidlig og kunne til slutt juble over en herlig 3-2-seier.

G16 på riksdekkende fjernsyn

Onsdagens mest omtalte kamp var utvilsomt G16s TV-sendte oppgjør mot Langevåg i 32-delsfinalen. Dette var den første fotballkampen i Tiller Idrettslags historie som hadde direktesending på lineær-TV, og "hele" Tiller fulgte med på kampen, enten på selve Ekebergsletta eller på TV 2 Sportskanalen.

Med mange kameraer til stede, fikk Tiller en solid start. Etter 10 minutter stusset Sondre Vinjevoll inn 1-0 på Andreas Fredagsvik presise frispark, og de blåkledde fortsatte å kjøre mot Langevågs mål, men det sto 1-0 halvveis.

I andre omgang bølget spillet fram og tilbake, og halvannet minutt før full tid utlignet Langevåg til 1-1 på en merkelig styring fra kloss hold.

Det ble ingen mål i ekstraomgangene, så det hele skulle avgjøres på straffesparkkonkurranse. Tiller var kaldere enn tempereaturen i hovedstaden, og mål fra Emil Offerdal Johansen, Fredrik Meland Johnsen, Andreas Fredagsvik Tran og Arnaud Habarurema sørget for at Tiller vant til slutt 5-2.

Nå venter en svært interessant torsdag med minst to kamper, og potensielt fire. Det er bare å ta på seg sikkerhetsbeltet...