Tre pokaler i Umeå

Postet av Marius L. Larsen den 31. Jul 2017

UMEÅ FOTBOLLSFESTIVAL (SVERIGE): Tiller vant J15-gull, J17-sølv og G13-sølv i Umeå søndag ettermiddag.

Gull og sølv for denne gjengen. Foto: Oddveig Merete Siraas.

De blåkledde fra Tillerbyen skulle få det travelt på søndag med etter hvert tre finaler på rappen, men først måtte samtlige lag gjennom tre tøffe semifinaler i A-sluttspillet.

Jentene spilte sine semifinaler på lørdag, og i J15-klassen mot svenske Sunderby tok Tiller tidlig kommandoen. Synne Bye-Andersen fikset 1-0, mens kaptein Andrea Sivertsen Broholm banket inn både 2- og 3-0.

I J17-semifinalen få timer etterpå skulle samme gjeng oppleve en litt tøffere motstand i sørsidederbyet mot Kattem, men mål fra Hege Snåsøy Hovdahl og Sivertsen Broholm sørget for en fortjent 2-1-seier.

Alle gode ting er tre

To finaler var allerede klart for Tiller, og da var det opp til G13 for å sikre tre av tre mulige kamper.

Våre 13-årige gutter samt jevnaldrende Emma Jensen sto grytidlig opp for å kjempe mot hjemmelaget IFK Umeå, og kampforberedelsene var tydeligvis perfekte. Tre mål fra Marius Sivertsen Broholm og ett hver fra Mathias Vinjevoll og Dennis Gaustad førte til at Tiller vant hele 5-0 og var klare for finale senere på søndag i sin første utendørsturnering på 11er-bane.

Med tre finaler på like mange timer, skulle våre supportere få oppleve veldig mye på kort tid.

Angrep var det beste forsvar

Først ut var J15-finalen, der blåtrøyene møtte svenske Alviks IK/BAIK i det som skulle bli en tøff kamp om gullet.

Men det var Tiller som angrep fra start. Kaptein Sivertsen Broholm sørget for 1-0-ledelse tidlig, og da hun la på til 3- og 4-1 senere i oppgjøret, ante mange at den ekstra tomme bagen med plass til pokal(er) var lurt å ta med.

J15-finalen endte 4-2, der banens beste spiller Andrea Sivertsen Broholm scorte samtlige av Tillers mål.

Et velfortjent gull til Tiller, men dagen var langt fra over.

Ble straffet i J17-finalen

Kun minutter etter kampslutt i J15-finalen, skulle samme gjeng med spillere kjempe om et nytt gull i en to år eldre klasse.

Oppgjøret mot svenske GUIF 2 var like spennende som det forrige, men til pause var det ingen som klarte å få hull på byllen.

I andre omgang kjempet lagene side om side, og ett mål hver fra Sivertsen Broholm og Lise Finsrud sørget for at resultatet ble 2-2 ved full tid.

Det var ingen ekstaromganger, så finalen måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse. Der viste de svenske motstanderene å være sterkest, og med sine tre mål fra ellevemetersmerket, måtte Tiller se seg slått bokstavelig talt på målstreken.

G13 ble taklet ihjel, men nektet å gi opp

Sølvguttene fra Tiller. Foto: Ingeborg Forseth.

Helt til slutt var det G13-finale på hovedbanen i Umeå, og de blåkledde fikk en vanskelig oppgave i å overkomme det finske laget FCFJ.

Våre spillere startet oppgjøret bra, og hadde mye ballinnehav, men det var hvittrøyene fra Finland som traff innenfor nettmaskene først - til pause sto det 0-1.

I andre omgang fortsatte Tiller kjøret mot FCFJs mål, og mellom alle gode angrepene, ble de kraftig stoppet av aggressive motstandere. Selv om det ikke bestandig ble frispark, ga Tiller aldri opp sin utviklende spillestil.

Men 12 minutter før slutt doblet FCFJ ledelsen, og Tiller klarte aldri å svare.

Se samtlige Tiller-resultater fra Umeå her.

Vi gratulerer våre herlige spillere med GULL i J15-klassen, SØLV i J17-klassen og SØLV i G13-klassen i Umeå Fotbollsfestival 2017!