Fotballen seiler opp - del 2

Postet av Marius L. Larsen den 28. Jan 2016

Fotballen seiler opp - årene 1980-1990.

Tiller i Norway cup tidlig på 80-tallet. Bildet er scannet fra informasjonsbladet "Tiller-Nytt".

1980

Året ble på mange måter et fremgangsrikt og aktivt år, og det ble påmeldt lag i alle klasser. Seniorlaget tok en av de øverste plasser i sin avdeling ved sesongslutt. De aldersbestemte klasser deltok i flere turneringer med hederlige resultater. For første gang stilte vi guttelag og deltok i Norway-cup, forøvrig en av de største fotballturneringer som arrangeres i Skandinavia. Resultatsmessig kunne sesongen gitt enda bedre resultater, men det kommer – det kommer...

1981

Behovet for treningsbane bare øker og øker, og laget søker om leie av kommunal grunn til treningsbane i «Heimdalsbyen», senere kalt Tillerbyen. Første søknad ble avslått. Seniorfotballen er inne i et generasjonsskifte med spillere. Ungguttene som er kommet, har allerede satt seg i «respekt».

Aldersbestemte klasser deltar i flere lokale turneringer, og vi arrangerer Tiller-cup på vår egen gressbane «Laupflata». Aktiviteten er økende.

1982

Heimdalsbyen, som det het den gangen, vokser og blir stadig større. Innbyggertallet øker raskt, og målet vårt er å kunne ha et tilbud til innflytterne. 12. januar går en ny søknad til Trondheim kommune om leie av grunn til treningsbane ved Tonstad skole. Denne gang ble svaret positivt. Med velvilje fra kommunens side, og etter en iherdig dugnadsvirksomhet, kunne laget allerede samme høst foreta innvielse av grusbane ved nevnte skole. Dette gav ny inspirasjon, og en kunne virkelig begynne å leke med tanken om å markere seg i konkurranse med andre lag og høyne nivået. Det gikk ikke lenge, resultatene begynte virkelig å komme og det gikk fremover.

Her er en kortfattet oversikt over noen av lagets meritter fra året 1983 til 1990.

1983

Lilleputtlag i finale i Bergstadcupen (tap på corner)
Lilleputtlag i sluttspill (8-delsfinalen) i Skandia Cup
Lilleputtlag i finalen i Kattem Cup (tap)
Småguttelag sluttspill i Norway Cup
Miniputtlag 9 år, finale i Ranheim Cup (tap 1-0)

1984

Småguttelaget vant Nardo-cupen
Lilleputtlag 1 vant Bergstadcupen
Lilleputtlaget til kvartfinalen i Skandia Cup (tap på corner mot en av finalistene)
Småguttelaget vant Tiller Cup
Lilleputt (11) vant Heimdalscupen
Lilleputt (11) vant Kattem Cup
Lilleputt (1) vant sin avdeling – tapte finale i kretsmesterskapet etter ekstraomg.
Lilleputt (11) vant sin avdeling – vant finalen i kretsmesterskapet etter ekstraomg.
Miniputt 8 år vant sin avdeling
Miniputt 9 år vant Utleira-cupen
Miniputt 7 år (11) vant Tiller Cup

1985

Guttelaget deltok i Norway Cup, men ble utslått.
Småguttelaget ble nr. 4 i CSK-cupen, nr. 3 i Kvik-cup og nr. 3 i Buvika-cup. Spilte kvartfinale i Skandia Cup. Ble nr. 2 i Byåsen Cup og Kattem Cup. Kom til semifinalen i Mai-cup i Ålesund og ble nr. 5 i serien.
Lilleputt deltok i Norway Cup, men ble utslått etter loddtrekning.

1986

Seniorlaget rykket opp til 7. divisjon, og ble kretsmester.
Småguttelaget ble kretsmester, vant Due-cup i England og tapte finalen i Skandia Cup.
Laget ble også Midt-Norsk Mester i Samvirkecupen.
Smågutter (11) vant også finalen for andrelag.

1987

Seniorlaget rykket opp til 6. divisjon.
Smågutter (11) tapte finalen i Samvirkecupen for Heimdal.
Småpiker tapte kvartfinalen i Bergstadcupen.
Smågutter 1 2. plass i Krokus Cup, Tiller Cup og Kattem Cup.
Utslått i Skandia Cup innledende.

1988

Småguttelaget ble seriemester, men tapte i kretsmesterskapet.
Laget ble nr. 3 i Skandia Cup. Utslått i Norway Cup på cornere i 8-delsfinalen.
Ellers har laget vunnet flere lokale cuper.
Laget ble også Midt-Norsk Mester.

1990*

Herrer juniorlaget ble Midt-Norsk Mester i Samvirkecupen.
Småguttelaget vant Skandia Cup.
Fotballgruppa har pr dags dato ikke mindre enn 34 lag fordelt på alderstrinn av begge kjønn.

Tillerbyen gjør seg gjeldende

Etter som Tillerbyen vokste i antall, fikk dette følger for fotballgruppa. Siden Tonstadbanen ble tatt i bruk høsten 1982, har tallet på fotballspillere økt jevnt og trutt. Fra å være et forholdsvis lite lag i kretssammenheng, er Tiller nå blitt et av de største i Sør-Trøndelag fotballkrets.

Fotballgruppas egentlige mål var å tilby barn og tenåringer aktiviteter på fritiden. Dette har de lyktes med. Det har ikke vært lett å gjøre alle til lags, men fotballgruppa har gjort sitt beste med de ressurser som har vært tilgjengelige. Nå er det alltid lett å kritisere. Verre er det å få eventuelle kritikere med på å «rette det som vrangt er».

Fotballgruppa håper for sin del at samtlige spillere og trenere, samt tillitsvalgte og foreldre setter pris på det viktige arbeid som gjøres for alle aldersgrupper. Det er et inderlig ønske at spesielt foreldrene støtter opp om fotballgruppa med en positiv holdning.

Banekapasiteten er i dag heller problematisk med så vidt mange utøvere. Fotballgruppa håper imidlertid at dette vil endre seg i framtida.