Tapte opprykkskvalifiseringen

Postet av Marius L. Larsen den 6. Nov 2022

(Tiller 2 - 3 Grei Kvinner Elite) TOBB ARENA SØR: Tiller havnet under og kom tilbake, men måtte se opprykkshåpet bli slått søndag ettermiddag.

Denne gjengen + mange flere har gjort sine saker utrolig bra i kvalifiseringen. Neste år skal Tiller spille i en nasjonal og knalltøff 2. divisjon - og vi gleder oss allerede!

Kamprapport

Tiller fikk en tøff åpning på kampen de måtte vinne for å holde liv i opprykkshåpet. Selv om Hedda Stuedahl-Karlsen hadde et godt skudd som ble reddet, var det gjestene fra hovedstaden som tok ledelsen. Etter et kvarter smalt ballen oppe i nærmeste vinkel.

Motbakken ble større da Grei doblet ledelsen få minutter senere på et smart skudd fra ti meter.

Tiller hadde lite å komme med i første omgang. Grei gjorde det vanskelig for ballbesittende trøndere, og de store målsjansene uteble.

Da ble det bedre etter sidebytte. Tiller trykket på og kom til gode muligheter. Først headet Synne Aunehaugen like utenfor på frispark fra Vik, og sistnevnte var igjen involvert da hun fant Vilde Winge Kristiansen i feltet som skjøt like over mål.

I det 72. minutt skulle endelig blåtrøyene lykkes. Siri Berg-Johansen hadde vært på banen i 20 sekunder da hun stanget inn 1-2 på perfekt frispark fra Vik.

Og selv om gjestene økte ledelsen til 1-3 få minutter etterpå, var Tiller nådeløs og reduserte umiddelbart ved en glimrende prestasjon av Stuedahl-Karlsen som scoret sikkert alene med keeper.

Tiller holdt på å utligne til 3-3 da Berg-Johansen var centimetere å heade inn sitt andre for dagen fra kloss hold på innlegg fra Selma Saastad, men det ble bare nesten.

Blåtrøyene måtte dermed se seg slått 2-3 og all håp om 1. divisjonsspill neste år er ute.

Allikevel kan Tiller se tilbake på en strålende sesong. Topp 5 i 2. divisjon ble klart tidlig i høst, noe som gjør at de blåkledde skal spille i den nye nasjonale 2. divisjon med kun 27 andre lag (to avdelinger). Det blir et stort steg opp fra i år.

Og kanskje det mest riktige.

Vi ønsker Grei Kvinner Elite og Porsanger lykke til i siste duell neste helg.

Vi har allerede begynt å glede oss til neste år. Skal vi til Jåttåvågen for å besøke Viking? Eller kanskje det blir en ny tur til Molde? Det blir uansett 13 herlige kamper på TOBB Arena Sør!

Laget

Kaisa Øien Aune, Marie Schult Optun, Andrea Holm Aune, Synne Aunehaugen, Mari Kristine Vik, Andrea Sivertsen Broholm, Marie Methi (k), Thale Hinsverk, Sandra Aardahl Gulstad, Vilde Winge Kristiansen, Hedda Stuedahl-Karlsen.

Bytter:
59' Hinsverk --> Vilde Bjørgård Kristiansen
59' Methi --> Andrea Buberg Sæteren
72' W. Kristiansen --> Siri Berg-Johansen
80' Gulstad --> Selma Saastad

Ubenyttet reserve: Marita Flataunet.