Seiret i sørfinalen

Postet av Marius L. Larsen den 5. Nov 2022

(Tynset 1 - 5 Tiller 2) EXTRA ARENA: Kvinner-2 er klare for hovedfinale i Adressacupen etter en fantastisk finaleseier lørdag ettermiddag.

Jublende Tiller-spillere over en solid finaleseier over et 2. divisjonslag. Fra venstre: Live Espolin Johnson, Kaja Sofie Johansen, Malin Strømsnes Kvingedal, Emma Jensen, Ingeborg Nyberg Hansen, Arlinda Shala.

Kamprapport

De blåkledde fra Tillerbyen hadde lave skuldre og få nerver i møtet med mer rutinerte Tynset fra 2. divisjon i denne sørfinalen. Og det vistes ute på banen også, da Tiller spilte sitt sedvanlige gode angrepsspill og tidvis førte til mye løping uten ball for rødtrøyene fra Tynset.

Blåtrøyene fra storbyen nærmet seg noe da Emma Kalvøy Byes forsøk ble blokkert og Ingeborg Nyberg Hansens skudd havnet like utenfor, og bakover hadde den 16-årige målvakta Live Espolin Johnson full kontroll.

I det 34. minutt ble det endelig jubel. Fra egen 5-meter ble Tiller presset hardt, men de spilte seg lekkert ut. Ella Selvaag Solbakken fant Malin Strømsnes Kvingedal i mellomrommet som ekspederte Ida Nygård i bakrom. Hurtigtoget løp fra alt og alle og stormet mot mål fra skrått hold der hun hamret inn 1-0 i korthjørnet.

Kvingedal-suser og ketsjupeffekt

Andre omgang startet med et visst Tynset-press og en god redning fra Espolin Johnson, men derfra og ut handlet det meste om Tiller. Etter en time doblet Nygård ledelsen nok en gang alene med keeper, men Tynset reduserte umiddelbart på en heading fra kloss hold.

Blåtrøyene virket uansett å ha god kontroll på kampen selv om spillet bølget litt fram og tilbake. Det var trønderne som var nærmest scoring mot slutten, og den berømte ketsjupeffekten kom med ti minutter igjen å spille.

Malin Strømsnes Kvingedal, som returnerte fra langtidsskade i sommer og har hamret baller i stenger og tverrligger tidligere i høst, banket inn 3-1 i krysset fra 25 meter på lekkert vis.

Rett etterpå fortsatte Tiller å storme mot et etter hvert slitent Tynset-lag. Tre minutter før slutt punkterte Cornelia Nordtug Knudsen kampen, da hun var råsterk og fikk med seg ballen mellom to rødtrøyer. Alene med keeper var hun iskald og chippet inn 4-1.

Under 60 sekunder senere ville ikke Kalvøy Bye være noe dårligere. Hun mottok en perfekt pasning i bakrom, krummet nakket og stormet mot mål. Alene med keeper flikket hun elegant ballen til side for sisteskansen og i mål.

En fantastisk prestasjon av det unge rekruttlaget, som hadde en gjennomsnittsalder på 16,5 år i møtet med Tynset som neste år skal spille i den nye nasjonale 2. divisjon.

Mester i Adressacupen sør - og nå venter hovedfinale lørdag 12. november på M.U.S. Stadion Sandskogan (Stjørdal). Der møter de vinneren av nordfinalen, Malvik eller Steinkjer.

Vi gratulerer med seieren og ønsker masse lykke til neste helg!

Se kampen i reprise på adressa.no (krever abonnement)